İTÜ ve ODTÜ rektörü değişti: Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 13 üniversitenin rektörü değişti. ODTÜ'de yıllardır tepki çeken Verşan Kök'ün yerine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil getirildi. İTÜ rektörü değişti. AKP'li Necdet Ünüvar da Ankara Üniversitesi'ne geri döndü.

AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Özlenen Özkan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hasan Mandal, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Uğur Ünal, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Kamuran Eronat, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necip Şimşek, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Adnan Sözen ve Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş atandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ÖDTÜ), yıllardır tartışmalı uygulamalarıyla eleştirilen Verşan Kök görevden alındı; yerine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil atandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Prof. Dr. İsmail Koyuncu rektörlükten alındı. Yerine TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal getirildi.

'ERDOĞAN'A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM'

Eski AKP Adana milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atandı. Ünüvar'ın sosyal medya hesabından Erdoğan'a "şükranlarını" sunması dikkat çekti. Ünüvar, şu mesajı paylaştı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenine mazhar olup Ankara Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanmış olmanın onuru ve sorumluluğu ile, üniversitemizin eğitim, araştırma ve topluma hizmet misyonunu daha da ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte, birlik ve beraberlik içerisinde, bilimsel mükemmeliyet ve evrensel değerlere olan bağlılığımızdan taviz vermeden, daha güçlü bir Ankara Üniversitesi için hep birlikte daha çok çalışacağız.

Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsıma göstermiş olduğu güven dolayısıyla bir kez daha şükranlarımı sunuyor, bu süreçte destek veren YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ediyorum. Ayrıca YÖK Üyelerimize, Üniversitemiz akademik ve idari personeline, öğrencilerimize ve dualarını esirgemeyen kıymetli arkadaşlarımıza da gönülden teşekkür ediyorum."