İYİ Parti’den Dilruba K’ya cezaevi ziyareti: 'Dilan Polat serbest, Dilruba cezaevinde'

İzmir'de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tahliye edilse de, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlaması nedeniyle tutukluluğu devam edeceği açıklanmıştı. İYİ Parti heyeti ise Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret ederek desteklerini iletti.

12punto

İzmir’de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklanan Dilruba K. hakkında mahkeme tahliye kararı verdi. 

Ancak bu karar, Kayserilioğlu’nun cezaevinden çıkmasını sağlamayacak. Dilruba K'ya, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tahliye edilse de, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlaması nedeniyle tutuklu kalmaya devam edecek.

İYİ PARTİ'DEN ZİYARET 

İYİ Parti Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Cenk Özatıcı, tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu’nu İzmir Aliağa Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyarete, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ve Aliağa İlçe Başkanı Deniz Hancı da eşlik etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Özatıcı, Kayserilioğlu’nun moralinin yüksek olduğunu belirterek, “Dilruba Hanım’ın tek bir ricası vardı; Türkiye’deki hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri gündeme getirmem” dedi.

'DİLAN POLAT SERBEST, DİLRUBA CEZAEVİNDE'

Özatıcı, tutuklu yargılamanın istisnai bir tedbir olması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’de bu yöntemin muhalifleri sindirmek için kullanıldığını söyledi. “27 yılla yargılanan Dilan Polat serbest bırakıldı ve tutuksuz yargılanıyor. Sadece bir sokak röportajı yapan Dilruba ise bugün cezaevinde. AKP Türkiyesi’nde suç örgütü kurduğunuzda, kara para akladığınızda, tutuksuz yargılanıyorsunuz ama hükümeti eleştirdiğinizde cezaevine giriyorsunuz. İşte bu, AKP Türkiyesi’nin özetidir” diye konuştu.

TEK ADAM REJİMİNİ TÜRKİYE DAHA FAZLA TAŞIYAMAZ 

Yargının siyasallaştığını, devletin parti devletine dönüştüğünü belirten Özatıcı, “Eğer bir devlet, vatandaşları arasındaki hakkaniyeti sağlayamıyorsa, devlet olma vasfını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Adaletin sadece güçlüden yana tarttığı, muhalifleri cezalandırdığı bu tek adam rejimini, Türkiye 2024 yılında daha fazla taşıyamaz” ifadelerini kullandı.

BURASI SİZİN BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL 

Özatıcı, Dilruba K’ya "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tahliye edildiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanına yönelik hakaret dedikleri ifade, ‘babasının çiftliği gibi ülkeyi yönetmesi’ ifadesiydi. Bu eleştiriyi tekrar ediyoruz ve diyoruz ki: Evet Sayın Cumhurbaşkanı, burası sizin babanızın çiftliği değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kamunun kaynaklarıyla, halkın verdiği yetkiyle yönetilmektedir. Dilruba Hanımefendinin bir an önce serbest bırakılması ve adaletin muhalifler için de tecelli etmesi gerekmektedir” dedi.