İYİ Partili Turhan Çömez’den 'İsrail’le ticaret devam ediyor' iddiası

İsrail ile ticaretin devam ettiğini öne süren İYİ Partili Turhan Çömez, “Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat yapılıyor” dedi.

12punto

Yerel seçimlerden önce İsrail’le yapılan ticaretin devam etmesi nedeniyle AKP iktidarına yönelik protestolar gündeme oturmuştu.

AKP, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden mağlubiyetle ayrıldıktan sonra Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracata kısıtlama getirildiğini duyurmuştu. Bakanlık daha sonra da ihracat sınırlamasının tüm ihracat ve ithalat ürünlerine uygulanacağını açıklamıştı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İsrail ile mal sevkiyatının sürdüğünü iddia etti. Çömez, Türkiye’den hareket eden gemilerin Yunanistan ve Romanya limanlarına uğradıktan sonra rotasını İsrail’e çevirdiğini söyledi.

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Çömez, “Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat devam ediyor. Bu konuda bize gelen bilgiler ve ciddi kuşkular var. Hükümet İsrail ile olan ticaretin tamamen yasaklandığını açıkladı ama farklı rotalar üzerinden İsrail’e mal sevkiyatının devam ettiği kuşkusu artık sadece kuşku olmaktan da çıkıyor” ifadelerini kullandı.