İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay İzmir yangını ile ilgili konuştu: 'Bakanlıkla görüşeceğiz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dört gün süren yangınlarla mücadele sonrasında yerel yönetimlerin havadan müdahale araçlarına sahip olabilmesi için bakanlık düzeyinde görüşmelere başlayacaklarını açıkladı.

12punto

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentteki yangınlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

HAVA ARACI ALIMI OLACAK

Tugay, yangınlarla mücadelede dört gün süren yoğun çalışmanın ardından hava aracı alımı için bakanlıkla görüşmelere başlayacaklarını duyurdu. Tugay, “Eğer bakanlık bize bu konuda izin verirse, böyle bir çabamız olacak. Yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangınların yaşandığı Bayıdır ilçesi Elifli köyünde incelemelerde bulunarak, yangınların kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Tugay, “27 ilçemizde dört günde 240 yangın çıkmış. Şu anda tüm yangınlar kontrol altında gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Yangınlarla mücadelede diğer illerden gelen destekleri de değerlendiren Tugay, İstanbul, Burdur, Bursa, Afyon, Muğla, Adana, Mersin, Diyarbakır, Giresun ve Van’dan gelen itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Tugay, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlarla büyük bir dayanışma gösterildi. Herkese teşekkür ederim" dedi.

HAVA ARACI ALACAĞIZ

Cemil Tugay, yangınlara havadan müdahaleyi sağlayacak araçların edinilmesi için bakanlıkla görüşmelere başlayacaklarını duyurdu. “Belediyelerin havadan müdahalede bulunabilmesi için gerekli araç gereçlerin temin edilmesi gerektiği konusunda vatandaşlarımızın talebi var. Bakanlıkla bu konuda görüşmelere başlayacağız” diyen Tugay, yangın sonrası acil yardım planlarının ve ağaçlandırma çalışmalarının da gündemde olduğunu belirtti.

YEREL YÖNETİMLERİN YETKİLERİ ARTIRILMALI

Cemil Tugay, yangın sonrası acil eylem planlarının yanı sıra yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılması gerektiğini ifade ederek, bu konuda Türkiye Belediyeler Birliği ve CHP genel merkezi aracılığıyla taleplerini ileteceklerini sözlerine ekledi.