Kadın cinayetleri bitmiyor! İstanbul Arnavutköy'de kan donduran görüntüler: Sokak ortasında eşini katletti

İstanbul Arnavutköy’de dehşete düşüren bir kadın cinayeti işlendi. 35 yaşındaki Serpil Gül, 2 yıldır boşanma sürecinde olduğu eşi Harun Gül tarafından sokak ortasında öldürüldü. 3 el ateş eden cani adam, ambulansın sokağa girmesine izin vermeyerek polis gelene kadar öldürdüğü kadının başında bekledi.

İHA

Türkiye'de kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesindeki Taşoluk Mahallesi'nde dehşet veren bir cinayet yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, 2 yıldır boşanma aşamasında olan Serpil Gül (35) ile Harun Gül (40) dün 2 çocuğundan birisinin sünnet töreni için bir araya geldiler. İkili arasında bu sabah ise ‘çocuklara sen bak’ meselesi yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası Harun Gül, yanındaki silahla birlikte eşi Serpil Gül’ü sokakta kovaladı. Gül, sokak ortasında yere düşünce Harun Gül tarafından başından 3 el silahla vurularak öldürüldü.

AMBULANSA İZİN VERMEDİ, ÖLDÜRDÜKTEN SONRA BAŞINDA BEKLEDİ

Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans geldi. İddiaya göre ambulansın sokağa girmesine izin vermeyen Harun Gül, öldürdüğü eşinin başında bekledi. Olay yerine polis ekiplerinin araç megafonu ile çağrı yaptığı Harun Gül polise silahıyla birlikte teslim oldu.

DEHŞET ANLARI CEP TELEFONU KAMERASINDA

Yaşanan dehşet dolu anlar ise yurttaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde Harun Gül’ün Serpil Gül’ü silahla kovalaması, yurttaşların ‘dur yapma’ uyarılarına rağmen yere düşen kadına silahla art arda ateş etmesi yer aldı. Görüntülerin devamında ise Harun Gül’ün yere yatırıldıktan sonra polisin teslim alması ve yurttaşların dövdüğü anlar da görüldü.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Arnavutköy'de eşi tarafından öldürülen kadına ilişkin davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı almasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi. 

Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arnavutköy'de bir kadının sokak ortasında canice katledilmesi ciğerimizi yaktı." ifadesini kullandı.

Şiddetin kendisiyle birlikte, şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırana kadar amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle mücadele etmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Göktaş, şunları kaydetti:

"Hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet diliyor, ailesinin acısını yüreğimin en derininde paylaşıyorum. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak vicdansız katilin en ağır cezayı alması için sonuna kadar takipçisi olacağız!"

EŞİNİ SOKAK ORTASINDA ÖLDÜREN KOCA TUTUKLANDI

Eşini, yaşadığı tartışma sonrası sokak ortasında öldüren, Harun Gül silahıyla birlikte gözaltına alınmıştı. Yakalanan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.