Kayseri'den kadın üreticilere destek: 1000 aileye tavuk hibe edilecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimdeki kadın üreticilere "Tavuklar Bizden Üretim Sizden" kampanyası ile 1000 aileye 10 tavuk hibe edilerek, yumurta üretiminin artırılması ve istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.

12punto

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, üreticilere tohum, traktör, arılı kovan ve küçükbaş hayvan desteği gibi projelerle destek sağlayarak hem şehir hem de ülke ekonomisine katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, kentte serbest sistem yumurta tavukçuluğunu yaygınlaştırmayı hedefliyor.

"Tavuklar Bizden Üretim Sizden" adlı kampanya çerçevesinde, 13 Eylül tarihinde Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında, kırsal bölgelerde yaşayan kadın üreticilere her aileye 10 genç tavuk verilecek.

KAMPANYANIN TOPLAM MALİYETİ 1 MİLYON 890 BİN LİRA

Bu hibe destekleriyle yumurta üretimine ilgi duyanları tavuk yetiştiriciliğine teşvik etmek, bölge halkını daha donanımlı çiftçiler haline getirmek ve istihdama katkı sağlamak amaçlanıyor.

Kayseri'de bu kampanya sayesinde yılda 3 milyon 500 bin yumurta üretilmesi planlanıyor. Kırsal mahallelerde yaşayan kadın çiftçilerin başvurularıyla 1000 aileye 10'ar tavuk verilecek. Kampanyanın toplam maliyetinin ise 1 milyon 890 bin lira olduğu belirtiliyor.