Kılıçdaroğlu’ndan ‘Korkuyorsan asansöre binme’ diyen yurt müdürüne tepki: 'Bu kibir, bu küstahlık...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeren Ertaş’ın ölümü sonrası yurtta protesto düzenleyen öğrencilere “Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre” diyen yurt müdürüne tepki gösterdi.

12punto

Aydın Işıklı’da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenci Zeren Ertaş, 15 arkadaşıyla birlikte bindiği yurdun asansörünün düşmesi sonrası sıkışmış ve yaşamını yitirmişti. Asansörde bulunan diğer 15 öğrenci ise yaralandı.

Zeren'in kaybı sonrası öğrenciler başta olmak üzere ülkedeki pek çok kesim duruma tepki göstermek için, yurt önlerine ve sokaklara çıktı.

"KORKUYORSAN ASANSÖRE BİNME"

Sinop Seyyid İbrahim Bilal KYK Yurdu'nda eyleme çıkan öğrenciler, sıra arkadaşları için adalet aradı. Yurt müdürü, protesto düzenleyen öğrencilere "Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre" diyerek öğrencilere tepki gösterdi.

Yurt müdürünün skandal sözleri gündeme oturdu. Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu X hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Bu kibir, bu küstahlık bir evladımızın canına mal oldu. Zeren kızımızın ölümünden kim sorumluysa; kimin kusuru, ihmali, beceriksizliği varsa hepsi hesap verecek. Hiç kimse ve hiçbir makam, bu ülkenin güzel evlatlarından büyük değildir.”