Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e: 'Saray’da oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz'

Kılıçdaroğlu, İzmir’de katıldığı BAMAD etkinliğinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘in ‘Cumhurbaşkanı’nın elini sıkmıyor’ sözlerine sert ifadelerle yanıt verdi.

12punto

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nce (BAMAD) sansürün kaldırılışının 116. yılı vesilesiyle düzenlenen ‘Basın Özgürlüğü Buluşması’nda konuştu.

Sözleri 'Halkın Cumhuru Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘in ‘Cumhurbaşkanı’nın elini sıkmıyor’ sözlerine sert ifadelerle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada CHP lideri Özgür Özel’in “Ülkenin Cumhurbaşkanı ile bayramlaşmıyor, Anıtkabir’de bile el sıkışmıyor, camide bile göz göze gelmiyordu” sözlerine atıfta bulunarak şu yanıtı verdi:

"Siz susmayın konuşabilin diye onun elini sıkmıyorum, halkımıza sürtük çapulcu dediği için onun elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç paraya sattığı için milletin parasına el uzattığı için el sıkmıyorum. Gezide hayatını kaybeden ve Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için elini sıkmıyorum ve yüzüne bakmıyorum... 

Beni tehdit ettiği için değil bana hakaret ettiği için değil linçlere suikastlara uğradığım için değil gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını aramak için onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım.

Süleyman Şah türbesini kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım. Türkiye'yi bir sığınmacı deposuna çevirdiği için elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sahte videolar hazırladığı içini elini sıkmayacağım.

Biz sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız ve mücadele edeceğiz! 

Demokrasi lütüfla verilmez, dünyanın hiçbir ülkesinde de böyle verilmez. Demokrasi kararlı mücadele ile olur hapislerden, tutuklanmalardan korkmayacağız varsa Türkiye bizim korkumuz yok!