Kokina çiçeği nedir? Neden yılbaşında kokina çiçeği verilir?

Yaklaşan yılbaşı sezonuyla birlikte, yılbaşı süslemelerinde sıkça karşılaştığımız öğeler arasında yer alan bitki olan Kokina nedir? Neden yılbaşında kokina çiçeği verilir?

12punto

Kırmızı renkleriyle dikkat çeken Kokina çiçeği, yılbaşında bolluk ve bereketi temsil ediyor. Peki Kokina nedir? Neden yılbaşında kokina çiçeği verilir?

Kokina çiçeği, And Dağları'nda yetişen bir bitkidir. Aslında kokina çiçeği, iki farklı bitkinin bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Bu bitkiler, "silcan" adı verilen kırmızı meyveler ve "tavşan memesi" denilen çalı görünümlü bir bitkidir. Kokina çiçeği, kırmızı rengi ve zarif görünümüyle dikkat çeker.

Kokina çiçeği, geleneksel olarak yılbaşında hediye olarak verilir. Kokina çiçeğinin yılbaşında verilmesinin iki temel nedeni vardır. Birincisi, kokina çiçeğinin kırmızı rengi, bolluk ve bereketi temsil eder. İkincisi ise, kokina çiçeğinin çalı görünümlü kısmı, bir araya gelerek güçlü bir bütün oluşturması, ailenin ve dostluğun önemini temsil eder.

Kokina çiçeği, yılbaşında aile ve dostlara verilen bir hediye olmasının yanı sıra, dekorasyonda da kullanılır. Kokina çiçeği, evlere ve iş yerlerine renk ve neşe katar.

Kokina çiçeğinin anlamı ve önemi, sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde de aynıdır. Örneğin, Kokina çiçeği, İspanya'da Noel'de ve Meksika'da yılbaşında hediye olarak verilir.