Komutanın duygulandıran KKTC anısı: Heykeli dikilen Gazi Emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu anlattı

Kıbrıs Barış Harekatı’nda 30 günlük direnişi yöneten Mücahit Tabur Komutanı Gazi Emekli Kurmay Kıdemli Albay Oğuz Kalelioğlu’nun anısı gündem oldu.

12punto

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in “Ayşe tatile çıksın” şifreli talimatıyla akıllarda kalan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşuna giden süreci başlatan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü…

Rumlar Mağusa'ya 8 bin 500 kişilik bir askeri birlik yığdı. Türk Mukavemet Teşkilatı buna karşılık Mağusa Kalesi’ne yerleşti, 5 bin Türk'ü koridor açarak buraya taşıdı. Mağusa'daki 27 günlük direnişi yöneten, bölgeye öğretmen kimliği ile 1973 yılında atanan Üsteğmen Oğuz Kalelioğlu'ydu...

Kıbrıs Barış Harekatı’nda 30 günlük direnişi yöneten Mücahit Tabur Komutanı Gazi Emekli Kurmay Kıdemli Albay Oğuz Kalelioğlu’nun kahramanlığı nedeniyle heykeli dikilmişti. 

Kıbrıs Gazisi emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu, 30 günlük direnişi ve bir onbaşının gösterdiği kahramanlığı anlattı. 

Onbaşının canını hiçe sayarak roketatarla mevzileri vurduğunu anlatan emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu daha sonra o onbaşıyı ödüllendirmek istediklerinde ise ortaya çıkmadığını ve “Ne olacak komutanım görevimizi yaptık, can sağ olsun” dediği aktardı. 

İşte Kıbrıs Gazisi emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu’nun tarihi sözleri: 

 

FETÖ KUMPASI MAĞDURU OLDU

Kıbrıs Gazisi emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu, başarılarından dolayı TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası, Eser Yazma Rozetleri ve Kıbrıs Savaş Madalyası aldı.

Mağusa kahramanı Oğuz Kalelioğlu, Kıbrıs davasında gösterdiği kararlılık nedeniyle hedefe konuldu. FETÖ’cüler tarafından açılan 28 Şubat davasında tutuklandı ve 18 ay hapis yattı. Yaklaşık üç yıl önce sonuçlanan davada Kalelioğlu ile birlikte 62 kişi beraat ederken, 13 üst düzey komutan ise ceza almıştı.