Konu sadece Sinan Ateş değil: Tolgahan Demirbaş polisten 15 kişinin bilgilerini istemiş

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu dava dosyasına girdi. Sinan Ateş cinayeti sanıklarından Tolgahan Demirbaş'ın komiser Mustafa Ensar Aykal'dan 15 kişinin adres, telefon ve suç kaydı gibi bilgileri istediği ortaya çıktı.

Ersin Eroğlu

Ersin Eroğlu / 12punto ÖZEL

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu dava dosyasına girdi. Cinayetin sanıkları arasında 'azmettirici' olarak bulunan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın komiser Mustafa Ensar Aykal'dan sadece Sinan Ateş'in değil 15 ayrı kişinin adres, araç plakası, suç kaydı gibi bilgilerini istediği ortaya çıktı.

Bilirkişi raporuna göre 14 Kasım 2021'de ilk bilgileri isteyen Tolgahan Demirbaş “Lastikçi Akdere” diye telefonuna kayıtlı bir kişinin numarasını Mustafa Ensar Aykal'a göndererek adres, yeni telefon numarası ve eşiyle ilgili bilgileri istedi. Mustafa Ensar Aykal, Tolgahan Demirbaş'ın istediği bilgileri ayrıntılarıyla verdi.

'GENEL MERKEZDEN BİRİ KULLANIYOR'

Tolgahan Demirbaş 8 Aralık 2021'de ise Aykal'a 06 FR ... plakasını göndererek genel merkezden birinin kullandığını belirterek kime ait olduğunu sordu. Mustafa Ensar Aykal ise otomobilin kiralık olduğunu söyleyerek Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı'nın kullandığını ifade etti.

Tolgahan Demirbaş 1 Ocak 2022'de ikinci kez Ömer Şanlı'nın bindiği aracı araştırmaya başladı. 06 GE ... plakalı aracı Mustafa Ensar Aykal'a gönderen Demirbaş başka marka bir araç olduğunu nereden kiralandığını sordu. Mustafa Ensar Aykal otomobilin kiralandığı şirketi söyleyerek Ömer Şanlı'ya ait bilgileri gönderdi.

'OCAK GENEL BAŞKANININ ÖZEL KALEMİ İSTEDİ'

Tolgahan Demirbaş 17 Ocak'ta ise Aykal'a bir telefon numarası göndererek Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın Özel Kalem Müdürü'nün bu numaranın kime ait olduğunu öğrenmek istediğini söyledi. Aykal'ın yanıt “bakalım” oldu.

'GENEL BAŞKANIMIZLA BERABERİM'

Tolgahan Demirbaş, Mustafa Ensar Aykal'a 26 Ocak 2022'de bir fotoğraf göndererek genel başkanı ile birlikte olduğunu söyledi. Aykal hemen bilgileri göndereceğini belirterek, ilgili kişinin fotoğraf, kimlik bilgileri ve suç kaydını iletti. Aykal bilgilerin gizli olduğunu ifade ederek sicil numarası göründüğünü ve dışarı çıkmamasını rica etti. Demirbaş ise “Amirim bende kalıyor bunlar, ben de görmedim, bilmedim, duymadım” diye yanıt verdi.

'ŞEREFSİZİN ÖNDE GİDENİ'

Tolgahan Demirbaş hemen hemen her hafta komiser Mustafa Ensar Aykal'dan birinin bilgilerini istiyordu. 25 Şubat'ta ise bir telefon numarasıyla kimlik göndererek Taner K., hakkında ayrıntılı bilgi istedi. Aykal, kişinin araç alım satımı yaptığını, adresini, suç kaydını ve pasaport bilgilerini gönderdi. Demirbaş'ın yanıtı ise “Aslında şerefsizin önde gideni de başka bir şeyler var mı diye zahmet verdim” oldu.

SİNAN ATEŞ'İN NUMARASI

10 Mart 2022'de ise Tolgahan Demirbaş bir telefon numarası göndererek adresini sordu. Aykal'ın yanıtı “Reis önceki gbye çıkıyor” oldu. Tolgahan Demirbaş ise “Aynen reis, onun ipini çekmişler” dedi.

12 Mart 2022'de Demirbaş bu kez 06 BFN ... numaralı plakayı istedi. Kısa aralıklarla istediğinin farkında olduğunu belirten Demirbaş gerekli hassasiyeti gösterdiğini de söyledi.

29 Mart 2022'de Aykal bu kez bir fotoğraf göndererek arabanın sahibini sordu. Aykal plaka sahibinin Eren E., olduğunu ve kim olduğunu iletti.

8 Nisan'da Demirbaş, Aykal'a 16 ATB ... plakasını göndererek kime ait olduğunu sordu. Anında yanıt veren Aykal, “Nazik K.,” dedi.

SİNAN ATEŞ'İN AVUKATI VE ARKADAŞI

14 Nisan 2022'de ise Tolgahan Demirbaş Aykal'a 06 YCL ... plakalı aracı göndererek sahibini sordu. Mustafa Ensar Aykal plakanın Ali Yücel'e ait olduğunu söyledi. Aykal, Sinan Ateş'in arkadaşı ve avukatı olan Ali Yücel'in adresi ve doğum tarihi gibi bilgileri Demirbaş'a gönderdi.

26 Nisan'da Demirbaş bu kez 06 BRM ... plakasını Aykal'a göndererek arabanın sahibi hakkında bilgiler istedi. Aykal ise Burhan T., isimli kişinin adresini, telefon numarasını ve suç kaydını gönderdi.

Tolgahan Demirbaş, Aykal'a 7 Haziran 2022'de de bir TC kimlik numarası göndererek o kişinin suç kaydı olup olmadığını soruyor. Aykal, bilgileri göndererek olmadığını belirtti.

DEMİRBAŞ'IN ÖZEL RİCASI

7 Ekim 2022'de ise Tolgahan Demirbaş bu defa özel bir ricası olduğunu söyledi. Demirbaş, bir telefon numarası göndererek Cansu isimli kişinin bilgilerini isteedi. Aykal, bilgileri Demirbaş'a doğum tarihine kadar verdi.

Tolgahan Demirbaş'ın Mustafa Ensar Aykal'dan son istediği bilgi ise bir telefon numarasının kendisini aradığı ve bilgi istediği oldu.

Mustafa Ensar Aykal da Sinan Ateş cinayeti sanıkları arasında bulunuyor