Meral Akşener Ümit Özdağ'a iki dava birden açmaya hazırlanıyor: Ceza ve tazminat

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı bir programda Meral Akşener hakkında çarpıcı bir iddiada bulunmuş ve 'Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçiyoruz' ifadelerini kullandığını söylemişti. Özdağ'ın bu çıkışından sonra Akşener cephesinden 'dava açacağız' açıklaması geldi.

12punto

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Mine Özbek’in Youtube kanalında İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener hakkında bir iddiayı gündeme getirdi.

2018 Genel Seçimleri'nden 1 ay önce İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini dinlenemeyen odaya götürdüğünü belirten Özdağ, "Bana 'Nedenini sorma, adamı(Erdoğan'ı) cumhurbaşkanı seçiyoruz' dedi. Sen ne diyorsun ya dedim" ifadelerini kullandı.

AKŞENER DAVA AÇACAK

Özdağ tarafından ortaya atılan bu iddia sonrası Meral Akşener'in Ümit Özdağ'a dava açacağı ortaya çıktı. Tele1'in canlı yayınına katılan gazeteci Erdem Atay kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre şunları söyledi:

"Ümit Özdağ ile ilgili bu güne kadar ne yaşanmış kamuoyunun bilmediği ne varsa açılacak dava dosyasında açıklanacağı iddia ediliyor. Meral Akşener'in siyaseti bıraktığı bundan sonra bu millete kim ihanet ettiyse, kim kendisi ya da çevresi hakkında kimler ne yalan ifade söylediyse bunları açıklayacağını söyledi. Akşener, Özdağ'a hem ceza hem de tazminat olmak üzere iki dava birden açmaya hazırlanıyor.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu hakkında da bir dava açacak ve Altılı Masa'da konuşulan tüm gerçekleri açıklayacak. Hangi tartışmalar olduğuna ve neler yaşandığına dair detaylı açıklamalar yapılacağı söylendi.

Akşener işin arkasını bırakmayacak ve davalara bizzat katılacak..."