MİT'te fotoğraf krizi! Barış Terkoğlu: 'Bu işin sorumlularını da yargılayın'
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kale Yerleşkesi'nde düzenlenen Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliklerine katıldı. Etkinliğin ardından; aralarında üst düzey MİT mensuplarının da olması muhtemel katılımcıların yüzleri görülen bir fotoğraf paylaşıldı. Bir süre sonra paylaşımda düzenleme yapılarak fotoğraf kaldırıldı. Gazeteci Barış Terkoğlu ise olaya ilişkin sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
12punto
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde bakanlar ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katıldı.
Erdoğan'ın etkinlikte yaptığı konuşma sırasında salonda çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıldı.
Fotoğraflarda aralarında üst düzey MİT mensuplarının da olması muhtemel katılımcıların yüzleri görülürken; bir süre sonra paylaşımda düzenleme yapılarak bu fotoğraflar kaldırıldı.
GAZETECİLER TUTUKLANMIŞTI!
5 Mart 2020'de Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesine ilişkin yaptıkları haber nedeniyle o dönem Odatv Haber Müdürü olarak görev yapan Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç tutuklanmış; OdaTV internet sitesine erişimin engellenmesi kararı verilmişti.
O dönem OdaTV'nin genel yayın yönetmeni olan Barış Pehlivan da aynı gerekçeyle 6 Mart’ta tutuklanmıştı.
"YASA TAM DA BUNUN İÇİN VAR"
Gazeteci Barış Terkoğlu, MİT'te paylaşılan ve kaldırılan fotoğrafa ilişkin sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.
Terkoğlu şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı dün MİT’in kuruluş yıldönümünde konuştu.
Hem Cumhurbaşkanlığı hesabından hem Adalet Bakanlığı hesabından görev başındaki çok sayıda MİT personelinin fotoğrafı açık şekilde paylaşıldı.
Tepkilerin ardından fotoğraflar silindi.
Ancak ifşa olan oldu bir kere…
4 yıl önce şehit olmuş bir MİT personelinin cenaze haberi nedeniyle benim de aralarında olduğum bir grup gazeteci tutuklanmış, yargılanmıştı.
O davada suçlama konusu yapılan personel hayatını yitirmişti. Yani bir güvenlik sorunu yoktu. İfşa bahaneydi. Burada ise halihazırda görevdeki personel ifşa edildi. Yani yasa sahiden uygulanacaksa tam da bunun için var.
Madem hukuk herkes için, öyleyse Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nda bu işin sorumlularını da yargılayın. Ya da vatan-millet gibi inanmadığınız değerlerin edebiyatını yapmayın.
Ha, olmayacağını elbette biliyoruz. Zira Türkiye’de yargı gücünü zalimin kılıcı, zorbanın sopası olmak isteyenler elinde tutuyor.
Ama ikiyüzlülerin maskesini düşürmek de bizim işimiz!"
MİT KANUNU NEDİR?
17 Nisan 2014'te yapılan değişiklikle, 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'na göre öngörülen ceza şöyle:
"Millî İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir"