Mustafa Albayrak ve Ümit Zileli arasında canlı yayında 'Vahdettin' tartışması!

Rasim Ozan Kütahyalı’nın sunduğu programa konuk olan yazar Mustafa Albayrak, Ümit Zileli ile 'Vahdettin' tartışmasına girdi. Kurtuluş Savaşı’nda İngilizlerin yanında Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısında yer alan, Atatürk için 'idam' kararları çıkartan son padişah Vahdettin’e 'hain' diyenlerin yargılanacağını savunan Albayrak, “Vahdettin’in tırnağına kurban olun” dedi. Zileli ise 'Vahdettin haindir' cevabını verdi.

12punto

Kurtuluş Savaşı'nda İngilizlerin yanında Mustafa Kemal Atatürk'ün karşısında olan son padişah Vahdettin'e “hain” diyenlerin yargılanacağını savunan yazar Mustafa Albayrak, "Vahdettin'in tırnağına kurban olun" dedi.

Ümit Zileli ise “Vahdettin haindir” deyince, Albayrak “Sen de yargılanacaksın” dedi.

Albayrak, daha önce İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'u da hedef almıştı.

Ümit Zileli ve Mustafa Albayrak arasında canlı yayında yaşanan tartışma:

'NUTUK'U VE ATATÜRK'Ü DE YARGILAYACAK MISIN?'

Tarihçi ve yazar Sinan Meydan, Mustafa Albayrak ve Ümit Zileli arasında canlı yayında yaşanan tartışma sonrası, "Evet, Vahdettin haindir. Kitabını da yazdım. Hadi yargıla beni! Nutuk'u ve Atatürk'ü de yargılayacak mısın? Gerçi FETÖ ve siyasi ortağı kumpas davalarında buna da cüret etmiş, Nutuk'u suç delili saymıştı.

Belli ki FETÖ artıkları aynı hayali görme devam ediyor. Vatan haini Vahdettin ve hempaları, Kurtuluş Savaşı sonrası İngilizlere sığınıp ülkeden kaçmıştı, sen ve senin gibi Cumhuriyet düşmanı Vahdettinciler de zamanı gelince soluğu ABD elçiliğinde alacaktır" açıklamasında bulundu.