Narin cinayetinin itirafçısı Nevzat Bahtiyar ayda 300 bin lira kazanıyormuş: 'Cenazeyi götürmesem bu adam ailemi yok ederdi'

Türkiye, Narin Güran cinayeti ile sarsılırken, tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın kardeşi konuştu. Kardeşi, muhtar olan amcanın abisine “Bu cenazeyi götürmesem bu adam ailemi yok ederdi” dediğini ileri sürerken aylık kazancının ise 300 bin lira olduğunu söyledi.

12punto

Türkiye’yi yasa boğan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili dava süreci devam ediyor. Henüz cinayetin kim tarafından, nasıl ve neden işlendiği tam olarak aydınlatılamazken, Narin’in yakın ailesinin de içinde bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Nevzat Bahtiyar isimli bir kişi ise itirafçı olarak Narin’in cesedinin kendisine 200 bin lira karşılığında muhtar olan amca tarafından verildiğini ileri sürdü.

Dün "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanan Nevzat Bahtiyar, ifadesini değiştirerek 2 Eylül'de tutuklanan amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm” dediğini ileri sürdü. Bahtiyar, “Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum” dedi.

Nevzat bahtiyar’ın kardeşi de A Haber’e konuştu. "Ağabeyim cenazeyi dereye götürdüğü için suçludur” diyen Bahtiyar'ın kardeşi şunları kaydetti:

'AĞABEYİM SUÇLUDUR'

"Ben ağabeyime gerçek neyse söyle dedim. Ağabeyim ise bana, 'Ben yukarıdan geliyordum, muhtar bana selektör yaptı. Ben de durdum. Muhtar bana arabanda çuval var mı diye sordu. Ben de tarım işi için çuval ihtiyacı olduğunu düşündüm. Sonra cesedi görünce korktum, geri çektim kendimi. Muhtar sana 200 bin lira veriyorum dedi. Ben kabul etmedim. Aileni düşün bu cenazeyi buradan götür dedi. Bu cenazeyi götürmesem bu adam ailemi yok ederdi' dedi.

Karakola gittiğini ifade verdiğini söyledi ağabeyim. Ağabeyimin paraya ihtiyacı yok ayda 300 binden fazla para kazanıyor, neye ihtiyacı olabilir? Muhtarla aile gibiydik hele ki muhtar ve abim kardeş gibiydi. Ağabeyim cenazeyi dereye götürdüğü için suçludur."