Narin Güran cinayetinde şok iddia: Arama çalışmaları engellenmeye çalışıldı

Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın arama çalışmalarının kasıtlı olarak engellendiği JASAT tutanağında ortaya çıktı. Tutanağa göre, yangın çıkarma, elektrik kesintisi ve suni ihbarlarla jandarma ekipleri yanlış yönlendirilmiş.

12punto

Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olan ve Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. 

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından hazırlanan tutanak, arama kurtarma çalışmalarının bilinçli olarak engellenmeye çalışıldığını ortaya koydu.

ENGELLEME GİRİŞİMLERİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

JASAT’ın hazırladığı tutanakta, 21 Ağustos 2024 günü kaybolan Narin Güran’ı bulmak için başlatılan arama çalışmalarının, bazı şahıslar tarafından dikkat dağıtıcı ve yanıltıcı eylemlerle sekteye uğratılmaya çalışıldığı belirtildi. 

Arama sürecinde köyde kasıtlı olarak yangın çıkarıldığı, elektrik kesintilerinin yaşandığı ve suni ihbarlarla jandarma ekiplerinin yanlış yönlendirilmek istendiği tutanakta yer aldı.

Tutanakta, özellikle Güran ailesinin bazı üyelerinin bu eylemlere karıştığı, jandarma ekiplerinin olay yerinden uzaklaştırılmak istendiği kaydedildi.

Dosyadaki JASAT tutanağında, hedef saptırma maksatlı suni ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemler şöyle sıralandı:

>> 'Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personeli bu kısma yönlendirilmeye çalışıldı,

>> Köyde yangın çıkarıldı,

>> Arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintileri yaşandı,

>> İki şahıs, bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulundu, yanlış ifadelerle güvenlik birimleri yanlış yönlendirildi,

>> Bu gibi eylemlerle jandarma personeli Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldı,

>> Bu eylemlerin bir kısmının Güran ailesinin bazı üyeleri tarafından yapıldı.

NARİN GÜRAN CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, aralarında anne Yüksel ve ağabey Enes Güran'ın da bulunduğu 11 zanlı tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Narin'in yakınları olduğu öğrenilen İ.K. ve Ş.K. gözaltına alınmıştı.