Narin Güran cinayetinde yaşanan gelişmeler: Son 10 günde neler oldu?

Diyarbakır'daki cinayet soruşturması çerçevesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ı kimin, nasıl öldürdüğü araştırılırken her geçen gün birçok yeni gelişme de yaşanıyor. Narin Güran cinayetinde son 10 günde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik...

12punto

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde adalet arayışı sürüyor...

Her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı davada Nevzat Bahtiyar, Narin'i amca Salim Güran'ın öldürdüğünü itiraf etti.

İşte Narin Güran cinayetinde son 10 günde yaşanan gelişmeler...

09/27/2024

AMCA SALİM GÜRAN HAKKINDA YENİ GELİŞME

8 yaşındaki Narin’i arama çalışmaları devam ederken, tutuklanan Narin’in amcası Salim Güran’la ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Daha önce T tipi cezaevinde bir hücrede kalan Güran'ın yüksek güvenlikli izole bir hücreye alındığı öğrenildi.

09/26/2024

AİLENİN ALDIĞI ÖNLEMLER ŞOKE ETTİ

Güran ailesinin birçok üyesi, Narin’in kaybolduğu izlenimi verilen 21 Ağustos tarihinden sonra WhatsApp yazışmalarını ve telefon görüşme kayıtlarını sildi. Aynı zamanda, aile üyelerinin 21 Ağustos’tan sonra kullandıkları cep telefonlarını değiştirdikleri öğrenildi.

ORTAM DİNLEMESİNE YÜKSES SESLİ MÜZİK ÖNLEMİ

Bu toplantılar kimi zaman açık alanda kimi zaman da kapalı alanda yapıldı. İddiaya göre, toplantıda konuşulanların ortam dinlemesiyle dışarı sızmaması için yüksek sesli müzik açarak önlem almaya çalışıldı.

HER ŞEY EN AZ 2 KERE YIKANMIŞ

Güran ailesi üyelerinin, amca Salim Güran’ın birçok kez verdiği talimatlar ile hareket ettiği öne sürüldü. Narin’in ailesinin evinde halı,koltuk örtüsü, yolluk ve masa örtülerinin en az iki kez yıkandığı belirlendi.

09/24/2024

Ek ifadelerden sonra Bahtiyar'ın evinde ve ahırında yapılan aramalar sonucu yeni bulgulara erişildi.

BAHTİYAR'IN AHIRINDA 2 TANE İZMARİT BULUNDU

Gönderilen deliller arasında Bahtiyar'ın ahırında bulunan 2 izmarit de yer aldı. İzmaritlerde DNA'lar aranacak. İzmaritlerin kaç günlük olduğu da saptanacak.

Jandarma, Bahtiyar'ın evinde ve ahırında aralıksız olarak nöbet tutuyor.

09/23/2024

DİŞ İZLERİ KİME AİT?

Adli Tıp 2'inci İhtisas Kurulu, Narin Güran cinayetinin tutuklularından ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki diş izlerinin kime ait olduğunun tespit edilemeyeceğini bildirdi.

Kurulun raporunda, "Eldeki tüm verilerle tüm bu hususlar değerlendirildiğinde Enes Güran'ın, Yüksel Güran tarafından mı, Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu konusunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığı mütalaa edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

09/23/2024

"YENİ GÖRÜNTÜLER VAR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.

"Narin'in katillerinin tespiti konusunda büyük beklenti var. Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak" diyen Tunç, yeni kamera görüntülerinin tespit edildiğini belirterek soruşturmanın gizliliği nedeniyle bazı bilgilerin kamuoyuna yansıtılmadığını söyledi.

09/22/2024

YENİ DELİLLER BULUNDU

Ekiplerin, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar’a ait olabileceği değerlendirilen birtakım tükürük, salya, tırnak, kan ve kıl tipi DNA bulgularını Nevzat Bahtiyar’ın ahırından ve evinden aldığı bildirildi.

 

09/21/2024

KATİLİN KİM OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Narin Güran cinayetinde merak edilen soruya yanıt geldi. İtirafçı Nevzat Bahtiyar, katilin kim olduğunu açıkladı. Bahtiyar'ın son ifadesine göre, Narin annesiyle amcası Salim Güran'ın  ilişkisini görünce, amca Salim Güran küçük kızı öldürdü.

09/20/2024

AYNI KÖYDE 15 ÇOCUK ÖLÜMÜ MEYDANA GELDİ

Tavşantepe köyünde geçmişte 15 çocuk ölümü meydana geldi. Bu ölümlerden 9'unun Güran'ın akrabaları olduğu belirlendi. 

Ölenlere ilişkin bilgiler ise şöyle:

 

* Narin'in ablası T.G. 2019'da 5 yaşında öldü.

 

Narin'in anneannesinin kardeşinin çocukları H.S. (3 yaş) ile F. S.(4 yaş) aynı gün hayatını kaybetti.

 

* Narin'in annesinin teyze torunu H.Y. (5 aylık) hayatını kaybetti.

 

* Savaş Güran'ın (22 yaş) da 15 yaşındaki bir çocuk tarafından pamuk tarlasında silahla öldürüldüğü iddia edildi. Doğum Tarihi: 22 Şubat 1989 / Ölüm Tarihi: 28 Ağustos 2011

 

*A. A. / (Kız, İkiz) - (Narin'in annesinin hala torunu (1 yaşında ölmüş) Doğum Tarihi: 23 Aralık 2014 / Ölüm Tarihi: 20 Ocak 2015

 

 

* Y. A. / (Kız, İkiz)-Narin'in annesinin hala torunu (1 yaşında ölmüş) Doğum Tarihi: 23 Aralık 2014 / Ölüm Tarihi: 25 Ocak 2015

 

* H. S. Narin'in anneannesinin kardeşinin çocuğu (Erkek, 3 yaşında ölmüş)- Doğum Tarihi: 10 Mayıs 1984 / Ölüm Tarihi: 13 Mayıs 1987

 

* F. S. / Narin'in anneannesinin kardeşinin çocuğu (Kız, 4 yaşında ölmüş)- / Doğum Tarihi: 1 Nisan 1983 / Ölüm Tarihi: 13 Mayıs 1987

 

* F. Ç. / (Narin'in annesinin amca çocuğu) (Erkek, 2 yaşında ölmüş) Doğum Tarihi: 18 Eylül 1998 / Ölüm Tarihi: 26 Ekim 2020

 

* M. Ç. / (Narin'in annesinin dayı/teyze torunu) (Kız, 2 yaşında ölmüş) Doğum Tarihi: 20 Şubat 2011 / Ölüm Tarihi: 15 Ağustos 2013

 

* H. Y. / (Narin'in annesinin teyze torunu) / (5 aylıkken ölmüş) Doğum Tarihi: 16 Ocak 2004 / Ölüm Tarihi: 16 Haziran 2004

 

* F.D. 18 günlükken hayatını kaybetti. - Doğum Tarihi: 21 Ocak 1995 / Ölüm Tarihi: 8 Şubat 1995

 

* M. B., erkek, 1 yaşında hayatını kaybetti. - Doğum Tarihi: 30 Haziran 2011 / 23 Ekim 2012

 

* S. D. Kız, 1 yaşında hayatını kaybetti. - Doğum Tarihi:16 Aralık 1985 / Ölüm Tarihi: 15 Ocak 1986

 

* Ş. D. Erkek, 2 yaşında hayatını kaybetti. - Doğum Tarihi:16 Eylül 1999 / Ölüm Tarihi: 2 Mart 2001

 

* Ş.K. Erkek, 9 yaşında hayatını kaybetti. - Doğum Tarihi: 16 Şubat 2000 / Ölüm Tarihi: 10 Ocak 2009

 

* Z. T. Erkek, 12 yaşında hayatını kaybetti. - Doğum Tarihi: 10 Mayıs 1989 Ölüm Tarihi: 31 Mayıs 2001

09/20/2024

ERTESİ GÜN HAPI ALDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Hediye Güran’ın, Narin’in annesi olan eltisi Yüksel Güran ile birlikte ilaç aldıkları eczaneye ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İlaç aldıkları güne dair eczanedeki geriye dönük barkot okuyan cihaz üzerinde yapılan incelemede, Hediye Güran’ın ertesi gün hapı olarak bilinen gebelik önleyici ilaç aldığı, Yüksel Güran’ın da farklı ilaçlar aldıkları belirlendi.

Dikkat çeken ayrıntı ise Hediye’nin eşi Fuat Güran’ın 1,.5 ay evde olmadığı tarihte gebelik önleyici ilacı aldığı belirlendi.

09/20/2024

BAKAN YERLİKAYA 'SUS' İŞARETİ YAPTI

Aralarında Narin'in annesi, ağabeyi ve amcasının da bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, cinayet hala aydınlatılamadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, katıldığı bir etkinlikte konuşmasını yaptıktan sonra kürsüden ayrıldı.

Sahneden inen Yerlikaya'ya Now TV muhabiri, Narin hakkında soru sormak istedi.

Ancak Yerlikaya, eliyle 'sus' işareti yaparak muhabirin soru sormasına izin vermedi.

09/19/2024

"EVDE YASİN OKUNUYORDU"

Cinayet ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Güvenlik görevlisi Narin'in öldüğünü ailenin en başından beri bildiğini iddia etti. Görevli, "Biz Narin'i ararken onlar öldüğünü biliyordu. Çünkü Narin'in evinin önünde toplanan kadınlar Yasin okuyordu" ifadelerini kullandı.

09/19/2024

ABİ ENES GÜRAN CİNAYET İÇİN Mİ ÇAĞIRILDI?

Cinayetin baş şüphelilerinden biri 18 yaşındaki ağabey Enes Güran. Malatya'da çalışan Güran'ın, olaydan bir gün önce Diyarbakır'a gitmesi, soru işareti yarattı. Zanlının, cinayet için çağrılmış olabileceği değerlendirildi. Ağabeyin kolundaki diş izleri ile sırtındaki tırnak izleri de bu şüpheyi güçlendirdi.

'KUZENİMİN DÜĞÜNÜ İÇİN İŞ YERİNDEN İZİN ALDIM'

"Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanan Enes Güran ifadesinde, "Ağabeyim Baran askere gideceği ve kuzenimin düğünü için iş yerinden izin aldım." dedi.

Enes Güran, kardeşinin ölümüyle bir ilgisinin olmadığını öne sürdü, Narin'in kaybolduğu saatlerde uyuduğunu ifade etti.

09/19/2024

HİSTOPATOLOJİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 19 gün kayıp olarak arandıktan sonra cansız bedeni evine 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunan Narin Güran’ın  Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji birimi tarafından hazırlanan Histopatoloji raporu çıktı.

HaberTürk’te yer alan habere göre, raporda, Patoloji bölümüne gönderilen Narin’in bedenine ait bölümlerin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma meydana geldiği görüldüğü belirtildi.

BOYUN BÖLGESİNDE KANAMA

Raporda Narin’in boyun bölgesinden çıkan sonuç dikkat çekti. Raporda Narin’in incelenen boyun ve kas gruplarında kanama tespit edildi.

09/18/2024

ENSARİOĞLU İLE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Narin’in cansız bedeni bulunduktan sonra katıldığı televizyon programında açıklama yapan AKP’li Galip Ensarioğlu ise “Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, bizim dostlarımızdır” demişti.

'SÖZLERİM ÇARPITILIYOR'

Ensarioğlu’na açıklamaları nedeniyle tepki gösterilirken, Ensarioğlu ise sözlerinin çarpıtıldığını dile getirmişti.

Amca Güran ile Ensarioğlu’nun Meclis’te iktidar kulisinde çay içtiği fotoğraf karesi ortaya çıktı. 27 Aralık 2023 tarihinde çekilen söz konusu fotoğrafta Güran ve Ensarioğlu ile birlikte iki kişi daha bulunuyor.

09/17/2024

ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Adli Tıp, 8 yaşındaki Narin'in ölüm nedenini açıkladı.

TRT Haber'in haberine göre, küçük Narin'in boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

09/17/2024

"BURADA ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Narin'in amcası Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın ifadesine ulaşıldı.

"Narin bu ahırda öldürülmüş olabilir" iddiasını ortaya atan yenge Hediye Güran, Anne Yüksel Güran’ın, oğlu Enes’i dövdüğünü ve aralarında boğuşma geçtiğini gördüğünü söyledi.

"AHIRDA BOĞUŞMA OLDU"

Hediye Güran, ifadesinde Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın ahırda boğuştuğunu anlattı. 

Anne Yüksel Güran’ın, oğlu Enes’i dövdüğünü ve Enes’in kolundaki ısırık izlerinin de anneye ait olduğunu belirtti. Hediye Güran, "Narin bu ahırda öldürülmüş olabilir" diyerek şüpheleri artırdı.

09/17/2024

YENGE HEDİYE GÜRAN TUTUKLANDI

Yürütülen soruşturmada tutuklu bulunan amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ile soruşturmanın seyrini değiştirmek için sahte ihbarlarla, görevlileri farklı yerlere yönlendirdikleri ve verdikleri ifadelerinin çeliştiği belirtilen kuzenler İ.K. ve Ş.K. de gözaltına alınmıştı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen yenge Hediye Güran 'kasten öldürmeye iştirak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Narin Güran cinayetinde tutuklu sayısı 12'ye yükseldi.

İfadesinde olay günü Narin Güran'ı görmediğini öne süren Hediye Güran, "Yüksel'in evine iki defa gittim ama bir olaya şahit olmadım. Ben eşime ait olan Salim'in kullandığı aracı kesinlikle görmedim" dedi.

09/17/2024

2 KİŞİ NEREDE?

Narin’in cesedinin taşındığı amca Salim Güran’ın aracında ağabey Enes Güran’la birlikte 3 gencin daha bulunduğunu ancak bu 3 gencin 2’sinin nerede olduklarının bilinmediğini aktardı.

09/17/2024

NARİN'DEN DİŞ ÖRNEKLERİ ALINAMADI

Gazeteci Emrullah Erdinç, 8 yaşındaki Narin’in otopsisine ilişkin Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’den aldığı üzücü bir haberi paylaştı.

Erdinç, Eren’in “Üzülerek söylüyorum otopside Narin'in diş örneği alınamadı, dişleri dökülmüştü, deforme olmuştu” dediğini aktardı.

09/16/2024

HEDİYE GÜRAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Narin Güran cinayeti soruşturmasında, delil karartıp, kolluğu yanlış yönlendirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan İ.K ile Ş.K’nin yanı sıra cuma günü gözaltına alınan Narin’in tutuklu amcasının eşi Hediye Güran da jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.