Netanyahu'nun evine saldırı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evini hedef alan kamikaze İHA saldırısı ülkede büyük yankı uyandırdı. Saldırı sırasında Netanyahu'nun evde olmadığı açıklandı.

12punto

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki konutu, Lübnan'dan gelen bir kamikaze İHA ile hedef alındı. Görgü tanıkları, İHA'nın dalışa geçerek büyük bir patlamaya neden olduğunu bildirdi. İsrail hükümeti, saldırıyla ilgili yerel basına yayın yasağı getirdi.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, saldırı doğrulanırken Başbakan'ın olay sırasında evde bulunmadığı ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığı ifade edildi.

İSRAİL HAVA SAHASINDA 3 İHA TESPİT EDİLDİ 

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiği tespit edildiği, ikisinin imha edildiği belirtildi. İsrail'e ulaşan üçüncü İHA'nın ise Kayserya kentindeki bir yapıya isabet ettiği ve bu olayda herhangi bir yaralanmanın olmadığı kaydedildi. Saldırı sırasında Tel Aviv yakınlarındaki Glilot Üssü'nde de alarmlar çaldı. İsrail ordusu, başka bir İHA'nın sızmış olma ihtimalinin kalmadığını açıkladı.

BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Kayserya kentinde saldırının ardından polis, Netanyahu'nun evinin çevresine yoğun güvenlik önlemleri aldı ve bölgedeki yolların giriş-çıkışlarını kapattı. Polisin, olay yerine konuşlanarak patlayıcı kalıntıları arama-tarama çalışmaları gerçekleştirdiği bildirildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Netanyahu'nun konutu çevresinde beton bloklar ve bekçi kulübelerinin bulunduğu alanda yoğun güvenlik önlemleri alındığı ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği görüldü. Aynı zamanda, bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından bir İHA'nın geçiş yaptığı ve ardından saldırı alarmlarının çaldığına dair görüntüler dikkat çekti.

CAN KAYBI YAŞANMADI 

Netanyahu'nun hükümet ofisi, başbakanın Kayserya kentinde bulunan evine doğru bir insansız hava aracı fırlatıldığını resmen doğruladı.

Yapılan açıklamada, Netanyahu'nun saldırı sırasında olay yerinde olmadığı ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Sabahın erken saatlerinde İsrail'in Taberiye kenti ve çevresini hedef alan İHA saldırıları başladı ve ordu Lübnan'dan ateşlenen iki İHA'yı düşürdüğünü iddia etti. Roketlerin kalıntıları Celile Denizi'ne düştü.