Nihal ve Bahar Candan kardeşler dolandırıcılık davasından hakim karşısında

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Bahar Candan ve Nihal Candan’ın davaları bugün Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor. Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

12punto

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamalarıyla haklarında dava açılan Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, bilinen adıyla Nihal Candan, bugün hakim karşısına çıkıyor. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, Bahar Candan'ın 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan'ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşma öncesinde adliyeye gelen Nihal Candan, sorulan sorulara yanıt vermekten kaçındı.

İDDİANAMENİN DETAYLARI 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Nihal ile Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 şüpheli yer alıyor.

İddianamede, örgüt lideri Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun liderliğindeki şebekenin, ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırdığı belirtiliyor. Bahar ve Nihal Candan'ın suç örgütünün hiyerarşik yapısında yer aldığı da iddia ediliyor.

BAHAR CANDAN ÖRÜGÜTÜN KASASI OLARAK GÖREV YAPMIŞ

İddianamede Bahar Candan’ın, suç örgütü tarafından dolandırıcılık eylemlerine yönelik düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadığı ifade ediliyor. Bahar Candan'ın, örgüt lideri Onur Apaydın'ın finansal işlerini yürüten ve "gizli muhasebeci ve kasa" olarak görev aldığı belirtiliyor.

CANDAN ÖRGÜT LİDERİNİN SEVGİLİSİ İDDİASI

İddianamede yer alan tanık ifadelerine göre, Nihal Candan’ın örgüt lideri Onur Apaydın’ın sevgilisi olduğu, örgüt toplantılarına katıldığı ve diğer üyelerin kendisine saygı gösterdiği iddia ediliyor. İddianamede, Nihal Candan’ın toplantılarda örgütün iç işleyişi ve araba alım satım işleri hakkında konuşmalara dahil olduğu da yer alıyor.

İddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütüne üye olmaktan 2 yıldan 4 yıla, dolandırıcılıktan ise 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. Nihal Candan için ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 20 şüpheli hakkında ise değişen oranlarda hapis cezaları talep ediliyor.