Orman yangınına definecilerin neden olduğu ortaya çıktı: 2 bin 196 hektar alanı kül olmuştu

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 13 Ağustos günü Yamanlar Dağı'nda çıkan ve 2 bin 196 hektar alanı kül eden yangını definecilerin çıkardığı belirlendi. 8 şüpheliden 5'i tutuklandı

12punto

13 Ağustos tarihinde İzmir'in Karşıkaya ilçesine bağlı Yamanlar Dağı'nda çıkan yangında 2 bin 196 hektar alan kül olmuştu. Yapılan çalışmalarda yangını tarihi eser arayan definecilerin çıkardığı ortaya çıktı.

Yamanlar Dağı'nda 13 Ağustos Salı günü saat 21.30 sıralarında orman yangını çıkmıştı. Yangın ekiplerin özverili çalışmasıyla 15 Ağustos’ta büyük ölçüde söndürülmüş ancak aynı gün saat 21.00 sıralarında rüzgarın etkisiyle alevler tekrar canlanmış ve yangın geniş bir alana yayılmıştı. Yangında 17 ev yanmış, 105 ev boşaltılmıştı. 44 iş yerinin de tahliye edildiği yangında Karşıyaka'da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesine yayılması nedeniyle kentin birçok noktası duman altında kalmıştı. 5 günde kontrol altına alınan yangında 2 bin 196 hektar alan zarar görmüştü.

Yangına ilişkin başlatılan soruşturmada 150 saatlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı düşünülen 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 40 obje ve imitasyon banknotlar ile polis emeklileri derneği üyelik kartı, polis gazetesi kimlik kartı, polis araç tanıtım kartı ve sahte olduğu değerlendirilen pasaportlar ele geçirildi. 

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden üçü ‘Taksirle yangına neden olmak’ ve ‘Kaçak kazı yapmak’, ve ikisi de ‘Kaçak kazı yapmak’ suçlamasıyla tutuklandı. 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.