Özgür Özel Erdoğan'dan randevu talep edecek! Sinyal verilmişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Irak dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken anayasa değişikliği için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşebileceğini söylemişti. Özel'in yaptığı açıklamaya göre, Erdoğan'dan randevu talep edilecek.

12punto

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Irak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Anayasa düzenlemesi için de değerlendirmelerini aktaran Erdoğan, CHP'nin destek vereceğini düşündüğünü dile getirmişti. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz" diyerek yakın zamanda görüşüleceğini ifade etti. 

ERDOĞAN'IN 'ANAYASA' ÇAĞRISINA YANIT

TBMM'nin müzakere zemini olduğunu belirten Özel, "Ancak anayasayla ilgili birtakım talepler ileteceğini söyledi. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir. Her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Sayın Meclis Başkanı da bir ziyaret yapacağını söyledi. Ama anayasayı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Uymak için değiştireceksiniz. Geçen sefer değiştirdiğiniz anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi?" diye konuştu.

"Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uyduğunuzu görmemiz lazım" diyen Özel, şöyle devam etti:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak; 1. Derece Mahkemesi'ni Anayasa Mahkemesi'ni ezdirmek, Meclis'e 1. Derece Mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi kararının hilafından buyruk yollamak ve onu uygulattırmak hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında" 

Özel, son olarak şunları söyledi:

"Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız. Elbette görüşmeler olur liderler arasında. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim"