Özgür Özel’in kardeşinden İzmir Büyükşehir’e su zammı eleştirisi

CHP lideri Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, İzmir'de yapılan su zammını sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.

12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, İzmir'deki su zammını sosyal medya üzerinden eleştirdi. 

Barış Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de suya indirim sözü seçim vaadi olarak verilmişken, seçim sonrası elektrik zammından bile yüksek zam yapılıyor. Türkiye'nin en pahallı suyuna katmerli zam resmen. Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i? Yazıktır bu halka!

Barış Özel, Bianet'in "İzmir'de suyu kullanmanın bedeli: Fahiş zam ve altın uğruna yapılamayan baraj" başlıklı yazısını alıntılayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

Aşağıdaki yazının Altın Madeni ve Yapılamayan Baraj bölümü suyun neden pahallı olduğunu açıklıyor. Üç beş kişi para kazansın diye halk pahallı suya mahkum. Hiçbir başkan da artık Efemçukuru'na karşı mücadele etmiyor.


Oysa Konak Meydanı'na kuş uçuşu 20 km. olan Efemçukuru Altın Madeni olmasa, Güzelbahçe Çamlı barajı yapılabilecek, Gördes'ten(120 km.) su getirmeye gerek kalmayacaktı ki Gördes'in de dibi çatlak çıktı, İzmir'e su hemen hemen gelmediği gibi bir de 10 milyonlarca $'lık arıtma tesisi yapıldı Bornova'da ama kullanılmıyor 11 yıldır sanıyorum."

Özel paylaşımında ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (İzmir HİM), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı etiketledi.