Özgür Özel'le görüşen Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'ten açıklama: 'Ölene kadar bu işin peşine düşeceğim'

Ankara’da öldürülen Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, ablası Selma Ateş ve eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ile görüştü. Anne Saniye Ateş, Özel'le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklama yaptı.

12punto

Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında geçtiğimiz hafta ara karar açıklandı.

22 tutuklu sanığın yargılandığı davada 10 kişi tahliye edilirken, bir sonraki duruşma 19 Temmuz’a ertelendi.

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, ablası Selma Ateş ve eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüştü.

"ÖLENE KADAR BU İŞİN PEŞİNE DÜŞECEĞİM"

CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmenin ardından anne Saniye Ateş açıklamalarda bulundu.

Suikastın üstünü kapatmaya çalıştıklarını söyleyen anne Ateş, “Ölene kadar bu işin peşine düşeceğim" dedi.

Saniye Ateş'in açıklamaları şöyle:

"Teşekkür etmeye geldim. Bu yaştan sonra adalet aramaya geldim. Allah razı olsun ilk günden beri yanımızda duruyor. Bizzat kendim teşekkür etmek istedim.

Benim evde oturmam gerekirken ben çocuğumun katillerini aramak zorunda kaldım.

(Özgür Özel'e) Oğul dedim, benim kimsem yok benim oğlumun katillerini bulun. Bunu adi bir davaya çeviriyorlar. Oğlumun katillerini aramak zorunda kaldım. Hala benim yavrularımı tehdit ediyorlar. Bu yaştan sonra da bana bu düştü.

Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Çünkü sanki orada suçlu olan biz gibiydik. Bunu herkes gördü. Böyle mi olmalıydı? Bu siyasi bir davadır. 

Bu adi bir suç değildir. O torbacılar mı bunu yaptı? Hayır onlar yapmadı. Arkasında bunları kollayanlar bunlara bu rahatlığı verdi. Benim evladımı tehdit edecek cüreti buldular kendilerinde. Bir an önce kapatıp kimse ses etmesin istediler. Ama ölene kadar bu işin peşine düşeceğim. Ama ölürüm, belki davanın sonuçlanmasını görmem ama uğraşırım bu yolda."

"19 TEMMUZ'DA ADALET BEKLİYORUZ'"

19 Temmuz'daki duruşmaya ilişkin konuşan Selma Ateş de, "Biz 19 Temmuz'da adalet bekliyoruz. Bizim değil Türk milletinin canı yandı. Bu mücadeleden yılmayacağız. Biz isim verirken hakimlerin bizi susturması acı verici. Biz isimleri verdik. İki torbacıya verecek ceza bu cinayeti aydınlatmaz" dedi.

ATEŞ AİLESİ DERVİŞOĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜ

Ateş ailesi, CHP lideri Özgür Özel'in ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile de görüştü.

Ziyarette Ateş Ailesi hukuki sürecin sulandırılmasına dönük kaygılarını iletti. Davanın takipçisi olacaklarını belirten Dervişoğlu, dosyanın er ya da geç her yönüyle aydınlatılacağına olan inancını paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı, "Sinan Ateş benim mevkidaşımdır. Bu nedenle bizim tepkimiz siyasi değil, çok daha ötesindedir" dedi.