PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 6 gözaltı, 4 tutuklama

Terör örgütü PKK/KCK'ya üye olma suçundan aranan B.İ'nin talimatıyla İstanbul'da silahlı saldırı ve patlayıcı hazırladığı iddia edilen 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Operasyonda ele geçirilen silahlar dikkat çekti

AA

Terör örgütü PKK/KCK'ya üye olma suçundan aranan B.İ'nin talimatıyla İstanbul'da silahlı saldırı ve patlayıcı hazırladığı iddia edilen 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Operasyonda ele geçirilen silahlar ve patlayıcı malzemeler, güvenlik güçlerinin dikkatini çekti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 9 Eylül’de Arnavutköy’deki bir ikamete düzenlenen uzun namlulu silahlı saldırı ve 16 Eylül’de Sultangazi meydanında bulunan el yapımı patlayıcı ile ilgili geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Yurt dışında bulunan ve PKK/KCK terör örgütüne üye olma suçundan aranan B.İ'nin, boşanma aşamasındaki eşine gözdağı vermek amacıyla saldırıları yaptırdığı belirlendi.

Ekipler, B.İ'nin talimatıyla S.K, A.O, Y.I ve E.B. tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından, şüphelilerin kullandığı araç ve adreslere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan aramalarda, kalaşnikof marka tüfek ve 93 mermi ele geçirildi. Ayrıca, patlayıcının yerleştirileceği aracın B.İ'nin eşine ait olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan 6 şüpheliden S.K, A.O, B.Ö.O ve O.Ş. adliyeye sevk edilirken, E.B. ve Y.I. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonun devam edeceği ve daha fazla gözaltı olabileceği belirtiliyor.