Profesör Kadıoğlu İzmir yangınları için liste paylaşıp Bakan Yumaklı’ya çağrı yaptı: “Suçluları bulun lütfen”

Dün akşam saatlerinde Selçuk-Kuşadası kara yolu Pamucak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bugün ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Mikdat Kadıoğlu, İzmir yangınları için liste paylaşıp Bakan Yumaklı’ya çağrı yaptı. Kadıoğlu,“Suçluları bulun lütfen” dedi.

12punto

Dün saat 17.12 de Selçuk-Kuşadası kara yolu Pamucak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

İlk müdahalenin 17.20'de gerçekleştirildiği bildirildi.

İzmir ve Aydında evler boşaltıldı, yollar kapatıldı.

Poyrazın etkisiyle hızla yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki tüm yangınların kontrol altına alındığını belirterek; İzmir Menderes ve Çeşme'de yangınların insan kaynaklı olduğunu belirterek şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Profesör Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir yangınları için liste paylaşıp Bakan Yumaklı’ya çağrı yaptı.

Kadıoğlu "Maalesef İzmirin 5 ilçesinde orman yangını var ama İzmirde hava sıcaklığı kurumuş bitki örtüsünün kendi kendine yanacağı kadar yüksek olduğu söylenemez.  Yani hemen sucu iklim değişikliğine atıp yangınların kök nedenlerini göz ardı etmeyelim lütfen. Suçluları bulun lütfen" dedi. 

Kadıoğlu'nun paylaşımı şöyle: