RTÜK, kamuda tasarruf tedbirlerini dinlemedi! 1 günlük konferansın maliyeti dudak uçuklattı...

RTÜK, “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” konferansını Ankara'daki bir 5 yıldızlı otelde düzenledi. Kamuda tasarruf tedbirlerinin açıklanmasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen, RTÜK söz konusu konferans için 2 milyon TL'ye yakın ödeme yaptı.

12punto

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 12 gün önce açıkladığı kamuda tasarruf paketinin ardından, Radyo ve Televizyün Üst Kurulu (RTÜK) 5 yıldızlı otelde konfenrans düzenledi.

Muhalif kanallara ceza yağdıran RTÜK, “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” konferansını Ankara’da bulunan bir beş yıldızlı otelde gerçekleştirdi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Yalnızca bir gün süren konferans için RTÜK’ün kasasından 1,9 milyon TL çıktı.

29 MAYIS’TA DÜZENLENDİ

RTÜK'ün düzenlediği konferansa AKP Milletvekili Harun Mertoğlu’nun sanı sıra çok sayıda AKP’li isim de katıldı.

Ankara’da beş yıldızlı otelde gerçekleştirilen konferansın maliyeti de belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan ve 17 Mayıs'ta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nden yalnızca 12 gün sonra düzenlenen konferansın kamuya 2 milyon TL’ye yakın bir paraya mâl olduğu öğrenildi.

Konferansın organizasyon hizmetinin alımı için 15 Mayıs 2024 tarihinde ihale açıldı. Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale için üç şirketten teklif alındı. Toplam 2 milyon 61 bin TL yaklaşık maliyet hesabı çıkarılan ihale, 1 milyon 901 bin 300 TL’ye sonuçlandı. RTÜK ile ihaleyi alan Anka Kongre Turizm isimli şirket arasında, tasarruf genelgesinin yürürlükteki 10’uncu günü olan 27 Mayıs’ta sözleşme imzalandı.  Konferans ise genelgeden 12 gün sonra, Ankara Yenimahalle’de yer alan bir beş yıldızlı otelde düzenlendi.

RTÜK, hemen her yıl tepki çeken harcamalara imza atıyor. 2022 yılında RTÜK ve Yunus Emre Enstitüsü ortaklığıyla gerçekleştirilen Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe çalıştayları kapsamında Fas, Avusturya, Romanya, Macaristan ve Belçika’da düzenlenen etkinliklerin maliyeti 2,2 milyon TL ile ifade ediliyor.