Seçil Erzan’ın 10 milyonluk sırrı

Müşteki avukatlarından İpek Oya Kural, Seçil Erzan’ın Ocak ayında 10 milyon TL karşılığında ipotek ettiği taşınmaz malların sözleşmesini gösteren belgeyi "Seçil Erzan mallarını kaçırmaya veya gizlemeye çalıştığını isteyebilir" iddiasıyla Mali polise sundu.

12punto

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Ünlü isimlerin ve iş insanların dolandırıldığı milyon dolarlık vurgunda dikkat çeken 10 milyonluk TL’lik bir sözleşme ortaya çıktı.

24 Temmuz 2023 günü soruşturma dosyasına giren sözleşmeyi, müşteki avukatlarından İpek Oya Kural Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne sundu.

SEÇİL ERZAN MALLARINA KARŞI 10 MİLYON TL ALDI

Seçil Erzan’ın şüpheli hareketlerinden biri olarak dosyaya sunulan sözleşmedeki ayrıntılara göre, Seçil Erzan, avukat olduğu ortaya çıkan T.G.'den borç olarak 10 milyon TL aldı. 

Parayı veren G., buna karşılık, Seçil Erzan’ın  Bozcaada’daki taşınmaz mallarını ipotek ettirdi. İkili arasında 8 maddeden oluşan sözleşme 6 Ocak 2023 günü imzalandı. Ve sözleşmede yer alan iki şahitte dosyada şüpheli olarak yargılanan Ali Yörük ile kardeşi Atilla Yörük oldu.

BİLGİ OLARAK İFADE VERDİ

Seçil Erzan’ın bir mal kaçırma ya da gizleme çabası içinde olabileceğini düşünerek sözleşmeyi soruşturmayı sürdüren emniyet yetkililerini sunan Avukat İpek Oya Kural’ın bilgi bazında ifadesi alındı. Kural ifadesinde şunları anlattı.

"Şüpheli Şeçil Erzan isimli şahsa ait Çanakkale ili Bozcaada ilçesi 375 ada 28 parsel ve cilt 12'de yer alan taşınmazına ait, takyidat bilgisi bulunmaktadır.

Bu takyidatların ilki T.G. isimli bir şahıs lehine verilmiş olan 10.000.000 TL'lik bir ipotek olup, ipotek senedinin ekinde bulunan borç sözleşmesinde borçlu gözüken şüpheli Seçil Erzan'ın şahidi olan Atilla Yörük ve Ali Yörük isimli şahıslar bulunmaktadır.

İpotek işleminin 6 Ocak 2023 tarihinde yapıldığı anlaşıldığından şüpheli bir durumun olabileceği düşünülmektedir.  Haczin tarihi münasebeti ile şüphe yaratan bir durum bulunmaktadır. Anlattıklarıma dair evrakı mail yoluyla tarafınıza sunuyorum. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir" dedi.