Sedat Peker'den dikkat çeken Devlet Bahçeli paylaşımı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında DEM Partililer ile yaptığı tokalaşma ve sonrasında gelişen 'yeni çözüm süreci' başlangıcı söylemlerine dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin Türkiye ve Türklük kavramı üzerine yaptığı açıklamaları Sedat Peker'in hesabından retweet etmesi de dikkat çekti.

12punto

Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde DEM Partili vekillerle tokalaşan Bahçeli, kamuoyundaki 'yeni çözüm süreci' iddialarına yanıt verdi.

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın üçüncü maddesini hedef alan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a da sert tepki gösterdi.

NUMAN KURTULMUŞ'A SERT TEPKİ

Bahçeli, konuşmasının devamında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın üçüncü maddesini hedef alan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sert tepki gösterdi.

"Türk Devlet felsefesine hangi açıdan bakarsak bakalım, devlet millettir millet de devlettir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet, ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. İkisini birbirinden ayırmak ayrı değerlendirmek zaman zaman da çatıştırmak fahiş bir yanlış olmanın yanı sıra devlet onurunu hazmedemeyen nevzuhur demokrat yobazların handikap ve hüsranıdır.

Geçen hafta dile getirdiğim üzere, coğrafyamız tartışılırsa milletimiz, milletimiz tartışılırsa devletimiz, devletimiz tartışılırsa bayrağımız, bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır.

Devleti milletten ayırmak, milleti devletten ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir."

YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İDDİALARI

Bahçeli, gündemdeki 'yeni çözüm süreci' iddialarına da sert tepki gösterdi.

"Hem siyaset hem terör aynı kalıba giremez. Aynı bedene sığamaz. Ayna ağza sığınamaz. Ya siyaset ya terör ya siyaset ya silah! Arası ortası şurası burası yoktur!" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle müzakeresi, görüşmesi, anlaşma yolları araması, yeni süreçlerin imar çabası sadece terör örgütünün değirmenine su taşımaktır.

Kürt kökenli kardeşlerimin bölücü terör örgütüyle hiçbir yakınlığı ve irtibatı yoktur. Bu hususta DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrip ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır."

ÖCALAN'A ÇAĞRI YAPTI: ÖRGÜTÜN TASFİYE EDİLECEĞİNİ TEK TARAFLI İLAN ETSİN

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Grubu ile tokalaşması ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Uzattığım el, hsapsız bir eldir. Uzattığım el, samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el, Türkiye'de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir" ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER'DEN RETWEET GELDİ

Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamalar dikkat çekerken organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşma metnine dair paylaşımı retweet etmesi de dikkat çekti.

Peker'in bu paylaşımının altına yapılan yorumlarda Bahçeli'nin Özel'le yaptığı konuşmaya atıfta bulunulması dikkat çekti. Yorumcular, Bahçeli'nin bu sözlerini 'siyaseten' söylemiş olabileceği imasında bulundu.