Sinan Ateş ile Doğukan Çep, Aziz Mahmud Hüdayi camisinde ne konuştu

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında azmettirici olduğunu kabul eden sanıklardan Doğukan Çep, Üsküdar’daki Aziz Mahmud Hüdayi camisinde Sinan Ateş ile görüştüğünü söylemişti. Buna ilişkin sanık avukatları o gün orada çekilmiş bir fotoğraf karesini dosyaya delil olarak sundu. O görüşmenin ayrıntılarına 12Punto ulaştı.

12punto

Caner Taşpınar / 12punto.com.tr

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cinayete ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs" "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından 1 Temmuz 2024’te yargılanmaya başladı. 

Duruşmada, azmettirici olduğunu kabul eden sanıklardan Doğukan Çep, İstanbul’da 2019 yılında Aziz Mahmud Hüdai Camisi’nde namaz kılarken Sinan Ateş'in geldiğini ve namaz kıldığını söyledi. Doğukan Çep, camideki görüşmeyi şöyle anlattı: 

“Sonrasında ben ona gittim ve ‘soruşturmam var yardımcı olabilir misiniz’ diye sordum o da ‘tamam kardeşim’ dedi. ‘Kardeşim helal olsun, bizim hayal ettiklerimizi gerçekleştirmişsin’ dedi. ‘1 milyon TL para istiyorlar dosyanı halledecekler’ dedi. Ardından ben ‘bunu karşılayamam’ dedim. ‘200 bin TL ayarlamaya çalış o zaman halledecekler’ dedi. Ben bunu toparladım sonrasında Sinan Ateş beni Taksim’de bir otele çağırdı orada parayı ona teslim ettim ve beklemeye başladım dosyama dair gelişme var mı diye. 2021’de bir ‘200 bin TL daha vermemiz lazım, bu sefer başkasına’ dedi. Ben ayarladım bunu da. Üsküdar sahile çağırdı beni sonrasında orada parayı verdim, bana ‘sabret uzun süreli bir iş bu’ dedi. Kasım ayında benden paranın tamamını istedi ve ‘sona yaklaştık’ dedi.”

Doğukan Çep, Sinan Ateş’e toplamda 650 bin TL para verip dosyasının çözülmediğini ve parasına çöktüğünü düşünüp “ayaklarından vurmak istediğini” öne sürdü. 

Doğukan Çep’in duruşmadaki çapraz sorgusunun ardından sanık avukatları Aziz Mahmud Hüdai Camisi’nde çekilmiş olan bir fotoğraf karesini delil olarak dosyaya sundu. 

Dosyaya giren bu fotoğraf karesinde Sinan Ateş ve arkasındaki kalabalık arasında Doğukan Çep görünüyordu. 

Peki, Aziz Mahmud Hüdai Camisi’nde Sinan Ateş ile Doğukan Çep ne konuştu?

12Punto, o görüşmenin ayrıntısını yıllar önce o camide görev yapmış olan bir tanıktan dinledi. 

Sinan Ateş ile Doğukan Çep’in aynı karede yer aldığı fotoğraf 8 Mart 2019’da çekilmişti. 

Doğukan Çep, o camide çorba dağıtan ekibin arasında yer alıyordu. 

O dönemde karıştığı cinayet nedeniyle Doğukan Çep’in araması da vardı. 

Sinan Ateş’in camide bulunduğu sırada yanına Doğukan Çep’in geldiğini belirten tanık, diyaloğu şöyle aktardı: 

Doğukan Çep: Abi öldürtmek istediğin birisi varsa ben öldürürüm.

Sinan Ateş: Alın bunu benim başımdan, saatli bomba gibi  

O KAREDE KİMLER VARDI

Sinan Ateş'in yanında fotoğrafın çekildiği o gün, yardımcıları Aşkın Dinçer ve Aybars Köse vardı. Ayrıca eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç da karede yer almıştı. 

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığını yapan Ömer Şanlı, Deniz Güzelay ve Kadir Ensar Ejder de aynı karede bulunuyor.