Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud yurt dışına kaçtı

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, motokurye Yunus Emre Göçer’e otomobil ile arkadan çarptı. Ağır yaralanan Göçer tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası Mohamud serbest bırakılırken yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdiği yazıda şüphelinin yurt dışı çıkış kaydının olduğu belirtilirken yakalama kararı çıkartıldı.

Kübra Karasu

Kübra KARASU- 12punto.com.tr

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, motokurye Yunus Emre Göçer’e otomobil ile arkadan çarptı. Ağır yaralanan Göçer tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Olay sonrası Mohamud serbest bırakılırken yurt dışı çıkış yasağı getirildi. 

Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ, Nöbetçi Sulh Ceza gönderdiği yazıda şüphelinin yurt dışı çıkış kaydının olduğu belirtilirken yakalama kararı çıkartıldı.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Aşağıda açık kimlik bilgisi ve atılı suçu yazılı şüpheliye ulaşılamadığı, şüphelinin yurt dışı çıkış kaydının olduğu anlaşılmakla, şüpheli hakkında 5271 sayılı CMK'nın 98/1. maddesi uyarınca hakkında YAKALAMA EMRI düzenlenmesine,

Yakalandığında, yakalama anından itibaren 24 saat içerisinde Cumhuriyet başsavcılığımızda hazır edilmesi, bu sure içinde hazır edilemeyecekse yakalandığı yer Cumhuriyet başsavcılığı tarafından öncelikle, bu işlem yapılamıyorsa en yakın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Segbis sisteminde hazır edilmesi, İFADESİNİN ALINMASI VE İFADESİ ALINDIKTAN SONRA DA SERBEST BIRAKILMAYARAK SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN CUMHURİYET SAVCISININ SEVK DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ Hususunun, yakalama emir yazısı ve yakalama müzekkeresinde belirtilmesine, karar verilmesi kamu adına talep olunur."

AVUKATI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yunus Emre Göçer’in avukatı Iyaz Çimen konuyla ilgili 12punto.com.tr’ye açıklamalarda bulunmuş ve tutuklama beklediklerini ifade etmişti. Soruşturma seyrinin şu anda lehlerine ilerlediğini söyleyen Avukat Iyaz Çimen şunları söylemişti:

“Elbette aldığımız yurtdışı yasağı var. Bunun devamında da tutukluluk bekliyoruz. Aslına bakarsanız  bu tutukluluğun ilk etapta olması gerekiyordu. Çünkü hayati risk taşıyan ve neticesinde olay yaralamadan ölüme döndüğü için suçun türünü değiştirebilecek bir durum ortaya çıkıyor. Fakat sürecin sonunda net bir şekilde mahkumiyet bekliyoruz. O konuda bir şüphemiz yok.”

SAVCILIK AÇIKLAMASI SONRASI AVUKATINDAN İLK DEĞERLENDİRME

Göçer’in avukatı Iyaz Çimen, Savcılık yazısı sonrası ilk değerlendirmesini de 12punto'ya yaptı.

Çimen şunları söyledi:

"Net olarak kaçtı diyemem. Giriş çıkış kayıtları var ama şu aşamada son çıkış kaydını bilmiyoruz. Bu 24 saat içerisinde infaz edilmesi gereken bir karar. Kararın neticesini göreceğiz hepimiz"