Son Dakika: Dilruba hakkında iddianame hazırlandı! Duruşma tarihi belli oldu

Sokak röportajında Instagram’ın kapatılması üzerine yaptığı yorumla gündeme gelen ve tutuklanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı. Avukat Hüseyin Yıldız, Dilruba hakkında kamu davası açıldığını bildirdi.

12punto

Geçtiğimiz günlerde bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tutukluluğuna edilen itiraz reddedilen Dilruba Y. hakkında jet hızıyla iddianame hazırlandı.

Kamu davası açıldığını duyuran Avukat Hüseyin Yıldız, Dilruba Y.'nin 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacağını açıkladı.

Dilruba Y.'nin tutuklu yargılanacağı öğrenildi.

Yıldız, müvekkilinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

TAHLİYE OLSA BİLE CEZAEVİNDE KALACAK

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre Dilruba 3 Eylül'de tahliye olsa dahi cezaevinde kalmaya  devam edecek. Çünkü Cumhurbaşkanına hakaret suçundan kovuşturma için Adalet Bakanlığı'nın izni bekleniyor. Dilruba, aynı konuşmadan Cumhurbaşkanına hakaret suçundan da tutuklanmıştı.

NE OLMUŞTU? 

Geçen günlerde bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna dün itiraz reddedilmişti.

Dün, Dilruba Y. ile cezaevinde görüşen Avukat Hüseyin Yıldız, müdafi olarak vekalet almasının ardından cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Dilruba Y.’nin üzerine atılı suçların tutukluluk gerektirmediğini belirterek “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.