Son Dakika... Özgür Özel'den Erdoğan'a SGK borcu yanıtı: Emekliye 17 bin 500 verin, hepsini ödeyelim

CHP İl Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan CHP lideri Özgür Özel, "Emekli maaşını 17 bin 500 TL yapın, biz bütün CHP'li belediyeler bütün borcumuzu derhal kapatacağız" dedi.

12punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İl Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Özel, CHP'li belediyeleri SGK borçları üzerinden hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Özel, emekli maaşlarının 17 bin 500 TL olması durumunda CHP'li belediyelerin tüm SGK borçlarını kapatacaklarını açıkladı.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'deki bütün belediyeler SGK borcunun yüzde 3'üne sahipler. Yüzde 3'ü bizim belediyelerimizin borcu. Yüzde 97'si diğer borçlar. Bir ilan etseniz SGK'ya kimlerin borçları var görelim. Bizim borçlarımızın yüzde 35'i zaten AK Parti'den devraldığımız borçlar. Bir yüzde 35'i de eskiden AK Parti'den devralıp üstüne faiz binmiş borçlar. Bir kısmı da AK Partili belediyelerin çok gerisinde olmakla birlikte bizim borcumuz.

"SGK’ye bugün bu borçlar ödense emeklilere bugün zam yapacakmış gibi konuşuyor. Ben şunu söyleyeyim, emekli maaşını 17 bin 500 TL yapın, biz bütün CHP'li belediyeler bütün borcumuzu derhal kapatacağız."