Son Dakika: Sinan Ateş davasını takip eden Özgür Özel'den açıklama! 'Cenaze hala Ankara'nın ortasında duruyor'

CHP lideri Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte Sinan Ateş davasını takip etti. Özel, duruşmaya verilen aranın ardından davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. "Esas azmettiriciler arasında çok sayıda siyasetçi var" diyen Özel, "Azmettiricileri cezalandırmazsanız bu iş olmaz" ifadelerini kullandı.

12punto

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Haziran 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Ateş'in öldürülmesine ilişkin tutuklu 12 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bugün (30 Eylül) devam ediyor.

ÖZGÜR ÖZEL, KILIÇDAROĞLU'YLA BERABER DURUŞMA SALONUNDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte duruşma salonunda bulundu.

Duruşma salonundan fotoğraf paylaşan Özel, "Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Duruşmaya verilen aranın ardından CHP lideri Özel açıklama yaptı. Sinan Ateş'in ailesiyle birlikte açıklama yaptı. Özel'in yanında Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de yer aldı. 

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Esas azmettiriciler arasında çok sayıda siyasetçi var.

Başkent'te, Cumhuriyet'in 100. yılında bir cenaze var ve orada duruyor. O cenazenin alıp defnedilmiş olması onun kanını yerden kaldırmıyor.

Orada 2 kız çocuğunun babası, acılı bir annenin eşi yatıyor. Orada Türkiye'nin vicdanı yatıyor.

Eğer siz buradaki 3-5 tane torbacı katile ceza verip, aracıları görmezden gelip esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp, hem kamu vicdanında hem siyaseten hem de hukuken cezalandırmazsanız bu iş olmaz.

Buradan bir daha sesleniyoruz. Bu adalet ne zaman tecelli edecek? Katiller içeri girecek. Hangisi? O ikisi, o ikisi, o ikisi!

Bunu Ayşe hanım da biliyor, annesi de biliyor. Vicdan sahibi bütün siyaset arkadaşları da biliyor.

"BUNDAN SONRA TÜRKİYE'DE İKİ İTTİFAK VAR"

Ayşe Hanım'ın bir sözü vicdan sahibi herkesin sözüdür. Ayşe Hanım hiç merak etmeyin sizin sayenizde gerçek kötüler bir tarafta olacak iyiler hep birlikte olacak. Bundan sonra Türkiye'de iki ittifak var.

Bir tanesi kötülerin ittifakı, bir tanesi iyilerin ittifakı. Milletimizi iyilerin yanında durmaya davet ediyoruz.

Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın.

AKP ve MHP’nin çok değerli yöneticilerine sesleniyoruz: Bu kötülüğe ortak olmayın. Kötülük ittifakından ayrılın, iyiliğe sarılın. İyi olursanız, her şey olur.

Hep birlikte aç da kalsak, acı da çeksek iyiler akşam rahat uyur. Onlar rahat uyuyamıyor. Rahat uyuyamayanların yanından ayrılın!

Tüm Türkiye’yi iyilerin ittifakına çağırıyorum. Bu bir siyasi ittifak değildir, ama Türkiye’yi kurtaracak ittifak iyilerin ittifakıdır."