Sultangazi Belediyesi'nden ölen köpekle ilgili açıklama

Sultangazi Belediyesi, barınağa getirildikten sonra ölen köpek ile ilgili açıklama yaptı.

İHA

Sultangazi Belediyesi, barınağa getirildikten sonra ölen köpekle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, köpeğin kalp krizi geçirerek öldüğü belirtildi. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 30 Temmuz’da yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu’nun ardından ilçede sahipsiz hayvanlara yönelik talepler artmıştı. Bu kapsamda, 19 Ağustos Pazartesi günü Sultangazi Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’nden alınan köpek, barınağa getirilmişti.

Saat 12.00’de barınağı ziyaret eden hayvan severlere köpeğin nabzı ve solunumunun yerinde olduğu bildirilmiş, ancak köpek iki saat sonra, saat 14.00 civarında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiştir. 

BELEDİYE KARALAMA KAMPANYALARINI KINADI

Belediyeden yapılan açıklamada, olayın güvenlik kamera kayıtlarında ve veteriner raporlarında belirtildiği gibi gerçekleştiği, sosyal medyada yayımlanan çeşitli yara ve darbe içeren videoların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Ayrıca, köpeğin defni, hayvan severlerin talebine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Belediyenin, yapılan karalama kampanyalarını kınadığı ifade edildi.