Trabzon Havalimanı pisti çökme tehlikesi altında!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon Havalimanı pistinin altındaki kırmızı killerin artan yağışlarla şişme, kabarma, çatlak ve oturmalara yol açtığını belirterek, pistin uçuşlara kapatılması gerektiğini söyledi.

12punto

Trabzon Havalimanı pistinin son 3 yılda 6 kez bakıma alındığı, 15 Aralık'ta yapılan bakım sonrasında pistte çökme riskine dikkat çekildi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon Havalimanı'nın kıyı erozyonu ve zemin sorunları nedeniyle risk altında olduğunu belirtti.

Pist zeminindeki kırmızı killerin yağışlarla şişme, kabarma, çatlak ve oturmaya neden olduğunu ifade eden Bektaş, sürekli bakım çalışmalarının sürdürülebilir bir çözüm olmadığını ve pist zemininin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, pistin altındaki killi zeminin suya duyarlı olması ve yamaçlardan gelen suların çökme ve tümseklere neden olabileceği belirtti.

RİZE VEYA ORDU'YA YÖNLENDİRİLMELİ

Bektaş, havalimanının tamamen kapatılarak Rize veya Ordu'ya uçuşların yönlendirilmesi ve Trabzon Havalimanı'nın riskli bölgelerin düzeltilmesi için kapatılıp ele alınması gerektiğini savundu.