Türkiye'nin konuştuğu ölümlü kazada yeni gelişme: Eylem Tok'un yanındaki kadın çalışanın ifadesi ortaya çıktı

Türkiye gündemini sarsan ölümlü trafik kazasında, 17 yaşındaki oğlunu önce Mısır oradan da ABD’ye kaçıran anne Eylem Tok’la o akşam birlikte olan şirket çalışanı Ceren S.’nin ifadesi ortaya çıktı. Ceren S., kazayı yapan T.Cihantimur’un aramasıyla, Eylem Tok’la olay yerine gittiklerini anlatan Ceren S., oradan havalimanına uzanan o gecenin tüm detaylarını polise anlattı.

Müslim Sarıyar

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

İstanbul Eyüpsultan’da yaşanan ve Türkiye gündemini sarsan kazayla ilgili yeni ifadeler ortaya çıktı. 1 Mart Cuma gecesi yaşanan kaza da yazar Eylem Tok ve Op.Dr. Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu T.Cihantimur, kullandığı araçla, arıza için duran 3 ATV motoruna çarptı. Yaşanan bu kazada Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

Olay sonrası oğluyla önce Mısır’a kaçan anne Eylem Tok, oradan da ABD’ye kaçtı. Kırmızı Bülten çıkarılan anne ve oğlunun olay akşamı yanlarında bulunan şirket çalışanı Ceren S.’nin ifadesi ortaya çıktı.

Olayın ardından çalışma yapan Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay akşamı 17 yaşındaki T.Cihantimur ile birlikte 2 araçta toplam 10 kişinin yer aldığını tespit etti. İki araçta yer alan 9 kişinin ifadesini alan polis, olay gecesi anne Eylem Tok’la birlikte olan ve onları havalimanına kadar götüren şirket çalışanı Ceren S.’nin de ifadesini aldı.

"BİRAZ PANİK İÇİNDEYDİ..."

Ceren S. Olay gecesi Eylem Tok’la birlikte olduğunu belirterek “Eylem hanımın telefonu çaldı. Anladığım kadarıyla şoförü ile görüştü. Ancak ne konuştuklarını duymadım. Telefon görüşmesinden sonra Eylem hanım biraz panik içindeydi ve bana, 'araba nerede' diye sordu. Masadan kalkınca bana 'Oğlum Timur'u alacağız' dedi."

“OĞLUNU ALMAYA GİTTİK”

Ceren S. İfadesinde şöyle devam etti:

“Ben de işverenim olduğu için fazla sorgulamadım. Restorandan çıkıp kendi aracıma bindik. Aracı ben kullandım. Eylem hanım yanımda oturup bana yolu tarif etti. Sonrasında sürekli telefonu çaldı. Görüşmeler yaptı. Ben yola odaklandığım için ne konuştuklarını duymadım. Eylem Hanım ve 2 çocuk da arabanın arka koltuğuna oturdu. Ben de U dönüşü yaparak geldiğim yoldan geri döndüm. 

“ÖNCE EVE GİTTİK”

T.Cihantimur’un şokta olduğunu anlatan Ceren S., annesine sürekli ‘araç pert oldu affet anne' dediğini duyduğunu söyledi. Diğer iki çocuğunda kendi aralarında konuştuklarını anlatan Ceren S. "Oğlu şoktaydı. Eylem Hanım oğluna 'Sen iyi misin?' diyordu. İki çocuğu büyük bir sitenin önünde indirdikten sonra Eylem Tok'un evine gittik." dedi.

“ŞOFÖRÜYLE KAZA YERİNE GİTTİ”

Eve geldiklerini anlatan Ceren S., Eylem Tok’un kendisine “Sen oğlumu yalnız bırakma, biz şoför ile kaza yerine gidip kontrol edeceğiz” diyerek ayrıntıları şöyle anlattı:

“Ben T. ile eve girdim. T.'ya, 'Ne oldu? Ne yaşadınız?' diye sordum ama cevap vermedi. Yalnız kalmak istediğini söyleyerek odasına çıktı. Bir süre sonra Bülent Cihantimur, Eylem Tok ve şoförleri eve geldi. Benim dışarıda beklememi istediler.”

“HAVALİMANINA GİTTİK”

Bir süre sonra Bülent beyin oğlunun iyi olmadığını belirterek doktora götürülmesini istediğini anlatan Ceren S. “Yolda giderken Eylem Hanım bana, "Havaalanına doğru git' demesi üzerine havaalanı yoluna girdim. Havalimanına gittik." dedi.

POLİSİN İNCELEMESİNE GÖRE UÇUŞ ANLARI

Ceren S.’nin ifadesinin detayları dosyaya girerken, polis yaptığı çalışmada Eylem Tok ile oğlunun kaçış saatlerine belirledi. Elde edilen kamera kayıtları ve incelemelere göre anne Eylem Tok ile oğlu olay sonrası 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gitti. Kendilerini Ceren S. Adlı çalışan yolcu etti. Eylem Tok ile oğlu saat 03.00 sıralarında Mısır uçağına binmek üzere işlem yaptı. Ardından saat 04. 30 sıralarında Mısır’a uçtukları tespit edildi.