TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin çarpıcı iddia! 'Emniyet ve MİT...'

Gazeteci İsmail Saymaz, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ekim ayı başında Savunma Sanayi Başkanlığı ve TUSAŞ’a güvenlik önlemlerini artırma yönünde uyardığını öne sürdü.

12punto

Terör örgütü PKK, 23 Ekim’de TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında bulundu. Hain saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 yurttaş ise yaralandı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV canlı yayınında TUSAŞ saldırısına ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Saldırıdan önce TUSAŞ’ın Emniyet ve MİT tarafından uyarıldığını öne süren Saymaz şöyle konuştu:

"Bana ulaşan bilgiye göre hem emniyet hem de istihbarat teşkilatı ekim ayı başında TUSAŞ'ı, güvenlik önlemlerini artırması yönünde uyardı. Hatta bazı kaynaklar bunun 2 Ekim olabileceğini ifade ediyorlar. Hem Savunma Sanayi Başkanlığı'na hem de TUSAŞ'a bu uyarı yapılmış. Bu uyarıya karşılık kendileri bütçeyi gerekçe göstermişler, yapacağız-edeceğiz demişler ve belli ki yapmamışlar.”

TUSAŞ yerleşkesinin dışında jandarma kontrol noktası olduğunu belirten Saymaz, şunları söyledi:

"Bir diğer bilgi şu, ana kapıdan önce 650 metre önce başka bir bariyer daha var. Bu bariyer jandarma kontrolünde. Burada 4 tane jandarma görevlisi oluyormuş. Ya bazen açık oluyormuş ya da bariyer kapalıysa arabaları aramıyorlarmış. Herhalde bu taksi de TUSAŞ personeli tarafından kullanıldığı için aşinalık yaratmış. Bu nedenle de bu aracı aramamışlar. Halbuki ekim başı itibariyle 'önlemlerinizi artırın' diye uyarılan TUSAŞ'ın en azından bu bariyer noktasında 4 olan jandarma sayısını 14'e çıkarması icap ederdi. Fakat bu önlem dahi alınmamış. Hem emniyetin hem istihbaratın uyarısı gerektiği gibi değerlendirilmemiş, önemler alınmamış, öyle anlıyoruz."