Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan 'Instagram' açıklaması: 'Ülkemizin kuralları, değerleri var'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Instagram'a erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "Bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarında gerekli müdahaleleri yapıyoruz" dedi.

12punto

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ölümü ile ilgili taziye mesajlarının Instagram tarafından engellediğini söyleyerek tepki göstermesinin üzerinden 2 gün geçtikten sonra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sosyal medya mecrasına erişim engeli getirdi.

Konu ile ilgili bir açıklama beklenirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uğuroğlu Instagram'a erişim engeli ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "Ülkemizin koyduğu kurallar var. Ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Uyarılarımıza rağmen katalog suçlarını dikkate almadılar. Erişim engeli getirdik. Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar" dedi.

'HASSASİYETLERİMİZİ DİKKATE ALMADIKLARINDA GEREKLİ MÜDAHALELERİ YAPIYORUZ'

Bakan Uraloğlu'nun açıklaması şöyle:

"Instagram'ı katalog suçlarla ilgili uyardık. Uygulanmasını istediğimiz bazı kurallar var. Birçok isteğimizi yerine getirdiler ama bazen karşılık bulamıyor bu. Hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarında gerekli müdahaleleri yapıyoruz.

Biz iletişim halindeyiz Instagram Türkiye Temsilcisi ile. İlgiliyle arkadaşlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz belli, o eksikleri giderdikleri an, diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke. Kanunları, kuralları olan bir ülke."