Ümit Özdağ'ın AKP'ye destek şartı 'İçişleri Bakanlığı' olmuş: 'Desteklerim dedim'

Meral Akşener hakkında yaptığı açıklamalar ve dava süreciyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bu defa da AKP'ye destek açıklaması geldi.

12punto

Seçim zamanında kendisine destek isteği için Numan Kurtulmuş'la yaptığı konuşmayı katıldığı programda açıklayan Özdağ çarpıcı ifadeler kullandı. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ "AK Partili Numan Kurtulmuş'a, bize İçişleri Bakanlığını verirseniz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklerim dedim." ifadelerine yer verdi.

Programa Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit  Özdağ'ın "AK Partili Numan Kurtulmuş'a, bize İçişleri Bakanlığını verirseniz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklerim dedim." ifadeleri damga vurdu. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına katılarak şu açıklamalarda bulundu:

Bu hadiseyi ben 2021 Mayıs ayında öğrendim. Konuşma ben ve Meral Akşener arasında değil o dönem Akşener’in siyasi danışmanlığını yapan, İYİ Parti’nin siyasi danışmanlığını yapan anket şirketinin sahibiyle, Meral Akşener arasında geçmiş. Ben İYİ Parti’den ayrılınca bu arkadaşımız ofisimize geldi. Bana bu açıklamayı yaptı.

MERAL AKŞENER  TEHDİT ETTİ Mİ?

Meral Hanım daha sonra bu arkadaşımızı arayıp tehdit ediyor. Ben de bu arkadaşın ismini hiç vermeden olayı anlattım. 

"Meral Hanım size dava açacakmış siz de diyorsunuz ki ‘Dava açacakmış, dava açmasından memnun oldum. Konuşalım bunu’ eğer mahkemeye gitme durumunuz olursa sizle bu bilgiyi paylaşan kişinin ismini paylaşacak mısınız?" sorusu üzerine Özdağ "Tabii paylaşırım. Şahit olarak da davet ederim. " dedi.

"İTTİFAKIN MİMARI MERAL AKŞENER’DİR"

Ben tek başıma bunun yanlış olduğunu İYİ Parti’nin tek başına seçime girmesi gerektiğini savundum ve dedim ki eğer biz CHP ile seçim ittifakı yaparsak HDP ile ittifak yapma suçlamasıyla karşı karşıya kalacağız. Hayır dediler seçim ittifakı yapıldı. Millet İttifakı kurulunca Cumhur İttifakı tekrar kuruldu. Cumhur İttifakı’nın mimarı Meral Akşener’dir.

Yapılan anketlerde İYİ Parti %19-20 bandındaydı. CHP %20 bandındaydı. AK Parti’den %7,5 bir oy çıkmış İYİ Parti’ye gelmişti. Tam bir ortamda Türkiye’nin tanınmış reklam şirketinin sahibiyle görüşme yaptım. Ümit Bey partiyi çok iyi konumlandırdınız. CHP ve AK Parti’ye eşit uzaklıktasınız.

"MERAL AKŞENER’İN KÜLLİYEYE GİTMESİ SİYASİ MESAJDIR"

Kemal Kılıçdaroğlu’nu en çok yıpratan siyasetçi bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan ya da Devlet Bahçeli olmamıştır Akşener olmuştur.

Hacır'ın "Külliyede yaptığı görüşmeyi böyle mi okuyorsunuz?" sorusu üzerine Özdağ "Tabii yani bakın külliyeye gitmek siyasal bir mesajdır." dedi. 

MANSUR YAVAŞ ÇIKIŞI

Sinan Oğan bizim ilk adayımız değildi. Bizim aday görmek istediğimiz kişi Mansur Yavaş’tı. Mansur Yavaş’ı aday gösterirseniz 6’lı masanın parçası olmadan biz de destekleriz dedik.

"SİNAN OĞAN'I BUGÜN HİÇBİR YERE ADAY GÖSTERMEYİZ"

Yarkadaş'ın "Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı desteklemesinin nedeni nedir?" sorusunu Özdağ "Kendi nedenleri derken onun bana söylediği nedenler üzerinden kendi siyasi nedenleri ve kariyeri nedenleriyle destekledi. Millet İttifakı’nı kaybetmiş gördü. ‘Kaybedenlerin yanında yer almak istemiyorum’ dedi." diyerek yanıtladı. 

Bugün Sinan Oğan’ın aday gösterir misiniz diye sorarsanız. Hayır, Sinan Oğan’ı hiçbir yere aday göstermeyiz.