Ünal Aysal'dan Beşiktaş'a! Les Ottomans'ın sahibi değişti
Ünlü Les Ottomans Hotel, eski Galatasaray başkanı Ünal Aysal'dan Beşiktaş eski başkanı Serdar Bilgili'ye 75 milyon dolara devredildi. Aysal, otelin bankalara olan borçlarını ödemekte zorlandığını belirtirken, devrin sadece mülkiyet ipoteği üzerinden gerçekleştiğini açıkladı. Les Ottomans, 18. yüzyıldan kalma bir yalı olup, Boğaz'ın ikonik yapılarından biri olarak biliniyor. Aysal, sürecin hukuki tartışmalarla dolu olduğunu vurguladı.
12punto
Ünlü Les Ottomans Hotel, eski Galatasaray başkanı Ünal Aysal'dan Beşiktaş eski başkanı Serdar Bilgili'ye 75 milyon dolara devredildi. Aysal, otelin bankalara olan borçlarını ödemekte zorlandığı için devrin gerçekleştiğini açıkladı.
Kuruçeşme'deki 4,527 metrekarelik otel, 2006 yılında 55 milyon dolarlık restorasyon sonrası hizmete girmişti ve Boğaz’ın ikonik yapılarından biri olarak biliniyor. Ancak Aysal, mülkiyetin devri konusunda ipotek ve hukuki süreçler olduğunu vurguladı. BLG Capital’in otelin sahibi olması için uzun bir hukuki sürecin gerekeceği belirtilirken, alacaklı banka ile borçlu arasında anlaşmazlıklar bulunduğu da ifade edildi.
75 MİLYON DOLARA DEVREDİLDİ
İddialara göre Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu otel bankalara olan borcunu ödemekte zorlanıyordu. Otel tüm borçları ile birlikte Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili'nin yönetimindeki grup tarafından 75 milyon dolara devralındı.
Kuruçeşme'de, Boğaz'ın gözde noktalarından birinde bulunan 4 bin 527 metrekarelik Les Ottomans Hotel, 55 milyon dolarlık restorasyon sonrası 2006 yılında otel olarak hizmete açılmıştı.
9 YALIDAN BİRİ
Les Ottomans Hotel olarak faaliyet yürütülen yer esasında bir yalı. 18. Yüzyılın ilk yarısında Sadrazam Muhsinzade Mehmed Paşa tarafından yaptırılan yalı Muhsinzade Yalısı olarak da biliniyor. Anılan yalı, Kuruçeşme Beşiktaş sahilde bulunan 9 Boğaziçi yalısından biri konumunda.
ÜNAL AYSAL'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Aysal konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Otelin BLG Capital veya başkasına satışı, mülkiyetinin devri veya işletmesinin devri mevzu bahis değil. Otelin sahibi olan şirketin kimseye borcu yok sadece başka bir şirket lehine verdiği bir ipotek var.
Bunun da nakde çevrilip BLG Capital’in otele sahip olması ise ancak mülkiyete sahip olan şirketle anlaşması veya 4/5 yıl hukuki süreci başarı ile geçmesi ile mümkün olabilir.
Öte yandan alacaklı banka ile borçlu arasında da işletilen yüksek faizler nedeniyle borcun tutarı konusunda ve mülk üzerine konan ipoteğin uygulanmasındaki usulsüzlüklerden kaynaklanan anlaşmazlık bulunuyor, taraflar arasındaki hukuki süreç devam ediyor. Mülkiyete sahip şirkete bir teklif ve resmi bir bilgilendirme yok.
Ayrıca BLG Capital’in bankaya ödediğini gerçek bedel ile kamuoyuna duyurduğu rakam arasında çok ciddi farklar olduğu söyleniyor. Özetle ortada bir teşebbüs iddiası var ama gerçekleşebilecek bir durum yok."