Ünlü Şarkıcı Mustafa Sandal’dan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na tepkili gönderme

Limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL'lik bir kesinti yapılarak Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılması öngörülen teklife ilişkin tepkiler sürerken, bir tepki de şarkıcı Mustafa Sandal’dan geldi. Sandal X hesabından yaptığı paylaşımda teklife göndermede bulunarak ‘Genelde haftaya spor yaparak girerim ama bu haftaya kredi kartı limitimi 99 bin TL’ye düşürerek başladım’ dedi.

12punto

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisi almak için TBMM’ye bir yasa teklifi sunmuştu. 

Sunulan teklifin ardından yurttaşlar duruma isyan etmiş, bankalarını arayarak kredi kartı limitlerini düşürmeye çalışarak tepkilerini belli etmişlerdi.

Yasa teklifine bir tepki de ünlü şarkısı Mustafa Sandal’dan geldi. Sandal X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Genelde haftaya spor yaparak girerim ama bu haftaya kredi kartı limitimi 99 bin TL’ye düşürerek başladım. İyi haftalar…” diyerek duruma isyan etti.

Mustafa Sandal’ın o iletisi: