Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları açıklandı! ! VGM başvurusu Nasıl Yapılır?

Lisans ve önlisans öğrencilerine eğitim desteği sağlayan VGM burs başvuruları açıldı. Peki, VGM burs başvurusu nasıl gerçekleştiriliyor? İşte ayrıntılar!

12punto

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları 21 Ekim 2024 tarihi itibarıyla açıldı. Bu burs sayesinde VGM, birçok öğrenciye eğitim desteği sağlamaktadır. Peki, VGM burs başvurusunun nasıl yapılacağına dair bilgiler neler?

VGM BURS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

21 Ekim 2024 itibarıyla lisans ve önlisans öğrencileri için başlatılan burs başvuru süreci 31 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Belirtilen tarihe kadar başvuruda bulunabilirsiniz.

VGM BURSU NE KADAR OLDU?

2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibarıyla ekim ayından itibaren yükseköğrenim bursu 1.250 TL olarak belirlenmişti. Ancak, 2024 yılının ocak ayından itibaren bu miktar 2.000 TL'ye yükseltildi. Yeni dönemde bursun ne kadar olacağı ise henüz netlik kazanmadı.

KYK BURSU ALMAK, VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURSU ALMAYA ENGEL Mİ?

VGM'nin web sitesinde yer alan bilgilere göre, evet. Web sitesinde "Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği'nin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler, yükseköğrenim bursundan faydalanamaz" ifadesi bulunuyor.

Bu nedenle, VGM bursu başvuru sonuçlarının KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından duyurulacağı belirtiliyor.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

VGM'nin resmî web sitesini ziyaret edin.

"Burs Hizmetleri" bölümünü görüntüleyin.

"Yükseköğrenim Bursu" seçeneğini seçin.

Yükseköğretim bursu başvuru giriş ekranı ile karşılaşacaksınız.

Gerekli bilgileri doldurarak başvuru sürecini tamamlayın.