Valide-i Cedid İmarethanesi restorana dönüştürüldü! İhale kayıp triyon davasının kilit ismine verilmiş!
Üsküdar’ın simgesi Valide-i Cedid İmarethanesi restorana dönüştürüldü. 316 yıllık tarihi yapının cezaevine kendisi yerine 850 TL harçlık karşılığında tuttuğu oto tamircisini yollayan “kayıp trilyon davasının” kilit ismi Mustafa Bilgen’e teslim edildiği ortaya çıktı.
12punto
Üsküdar'da 1708 yılında inşa edilen tarihi Valide-i Cedid İmarethanesi restorana dönüştürüldü.
Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve 316 yıl önce “Şehir dışından gelenlere, yolculara, yoksul ve düşkünlere yemek verilmesi” için inşa edilen tarihi yapının açılışı ocak ayında yapıldı.
Açılışa dönemin AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AKP’li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da yer aldığı çok sayıda AKP’li katıldı.
BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre; Vakıflar Genel Müdürlüğü tarihi yapı için yap-işlet-devret modeliyle ihale düzenledi ve ihaleyi alan Bilgen İnşaat ise imarethaneyi restorana dönüştürdü.
PARA KARŞILIĞINDA CEZAEVİNE BAŞKASINI YOLLADI!
Tarihi yapının teslim edildiği Bilgen İnşaat’ın sahibi Mustafa Bilgen ise bir döneme damgasını vurmuştu.
Kapatılan Refah Partisi'nin Erzurum eski İl Başkanı olan Bilgen, “Kayıp Trilyon Davasının” kilit isimlerinden biriydi. Başta İGDAŞ ve İSKİ olmak üzere birçok büyük kentte su, elektrik ve doğalgaz sayacı okuma işleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ana arter temizlik işlerini de yürüten Bilgen'in infaz yasasına göre 5 ay 20 gün hapis yatması gerekiyordu.
2007 yılında basında yer alan haberlere göre, Bilgen, 5 ay 20 günlük hapis cezasını Manavgat Cezaevi'nde çekecekti.
10 Ocak 2007’de biri "Bilgen'im" diyerek teslim oldu. 25 gün sonra Bilgen’in yerine 850 TL verdiği oto tamircisi Günay Halıcıoğlu'nu cezaevine yolladığı belirlendi.
SAVCI DOSYADAKİ FOTOĞRAFTAN ANLADI
O dönem Sabah gazetesinde yer alan bir haberde ise skandal şöyle anlatıldı:
“Antalya, Manavgat ilçesine gelerek infaz savcılığına başvuran bir kişi, kendisini Mustafa Bilgen olarak tanıtıp cezasını çekmek istediğini söyledi. Yazışmaların ardından Bilgen olduğunu öne süren kişi infaz savcısı tarafından tutuklanarak cezaevine kondu. Bu arada İnfaz Savcısı Ramazan H., Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazarak Bilgen'in dosyasını getirdi. Savcı, dosyadaki fotoğrafla, tutukladığı kişinin benzemediğini fark etti. Bilgen'in doğum tarihine baktığında 53 yaşında olduğunu gören savcı, tutukladığı kişinin ise 35 yaşlarında olduğunu hatırlayınca sahtekârlığı da ortaya çıkardı. Mustafa Bilgen olduğunu söyleyen Günay Halıcıoğlu adlı eski bir sabıkalıydı ve cezaevinde tanıştığı Rasim Kalender tarafından zor durumdaki ailesine maddi yardım vaadi ve 850 TL harçlık alarak cezaevine girmeyi kabul ettiğini, Rasim Kalender, Mustafa Bilgen ve oğlu Hüseyin Bilgen tarafından Antalya'da iki gün tatil yaptıktan sonra savcılığa teslim olduğunu anlattı.”
AHLAK KİTABI VAR
“Cezaevinde dublörünü yolladığı” belirtilen Bilgen’in bir de "Yüksek İslam Ahlakı" isimli bir kitabı var. Bilgen kitabının önsözünde "adaleti" şöyle anlatıyor: “Başkalarının gelişi-güzel istek ve yönlendirmelerinden etkilenmeyen, istikrarlı bir doğrulukla gerçekleşen ruhsal denge ve olgunluktur...”
“SİZİ İLGİLENDİRMEZ” DEDİ
Bilgen İnşaat'tan Mustafa Bilgen’in oğlu Hüseyin Bilgen yaptığı açıklamada, “Bu alanı yap-işlet-devret modeliyle yaptık. Burası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bizim aramızda olan bir şey. Sizi neden ilgilendiriyor. Sizi ilgilendiren nedir? Size ne… Burası sizi ilgilendiren bir şey değil. Mahkemeler var, savcılar var…” dedi.