Yeni Şafak, 'hedef gösterdi' demişti, Özdağ'dan yanıt gecikmedi: 'İngiliz muhipler derneğinin yayın organıdır'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde yer alan, "Özdağ hedef gösterdi maşaları yaktı" başlıklı yazıya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

12punto

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin, "Kayseri'deki Suriyelilere yönelik saldırıların arkasından Ümit Özdağ çıktı" yönündeki haberine Ümit Özdağ sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi.

IRKÇILIK İSNADI

Yeni Şafak'ın haberinde şu ifadeler yer almıştı:

"Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki Suriyeli çocuğu taciz etmesi üzerine çıkan sokak olayları gündemdeki yerini koruyor. Sokakların savaş alanına döndüğü kentte yabancılara ait 400’e yakın ev, iş yeri ve araca zarar verilmişti. WhatsApp ve Telegram'dan organize olup 30 Haziran'da Suriyelilere karşı organize saldırılara başlayan provokatörlerin kimler tarafından yönlendirildiği araştırılıyor. Soruşturma sürerken, yabancılara yönelik nefret ve ırkçılığı körükleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 27 Nisan'da Kayseri özelinde bir video paylaştığı belirlendi.

Söz konusu videoyu çeken “Oğuzhan Kumpınar” isimli şahsın X, TikTok ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında “Hastrol TV” ve “TrolTürkBey” adıyla sokak röportajları yaptığı belirlendi. Videolarda gözünde gözlük, kafasında puşi ile konuşan şahsın, ırkçılığı körükleyecek içerik çekip yayınladığı görülüyor. Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı ile İstanbul Kadıköy teşkilatından sıkça paylaşım yapan şahsın, parti binalarını da ziyaret ettiği görüldü. Şahsın tüm sosyal medya platformlarında Ümit Özdağ paylaşımları öne çıkıyor" 

'YENİ ŞAFAK ÜLKEMİZİ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İÇİN KURULAN TUZAĞIN MEDYA ARACIDIR'

Özdağ söz konusu habere sert tepki gösterirken, sosyal medya üzerinden bir video paylaşarak şunları kaydetti:

"Yeni Şafak, Türkiye’ye yönelik DEMOGRAFİK TECAVÜZÜN başlıca savunucularındandır. 

13 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkemizde kalmasını ve yenilerinin gelmesini UTANMAZCA savunmaktadır. 

Yeni Şafak, büyük Kürdistan kurulması için tasarlanan ülkemizi iç savaşa sürüklemek için kurulan tuzağın medya aracıdır. 

Atatürk ve milli, üniter, laik Türk devletine düşman olan Yeni Şafak, Atatürk’ün askeri olan Ümit Özdağ ve Atatürk’ün partisi olan Zafer Partisi’ni doğal düşman görmektedir. Bu konuda da haklıdır. 

Zafer Partisi de Yeni Şafak Gazetesi'ni Türkiye’ye düşman yayın organı olarak görmektedir. Zafer Partisi için Yeni Şafak İngiliz muhipler derneği yayın organıdır. 

2 ay önce Kayseri’de yerel bir YouTube kanalı Suriyelilerin yoğun olduğu mahalleden görüntüler yayınlamıştı. Ben de sosyal medyadan bu X mesajını yeniden paylaşmıştım. 

Tabii Kayseri’yi bilmeyen, yaşadıkları mahallede kimin nerede oturduğunu bilmeyen, mahallelerini tanımayan Kayserililer benim yeniden yayınladığım videodan Suriyelilerin nerede oturduğunu tespit edip ev ve dükkanları basmışlar(!)

Yeni Şafak çalışanlarına balık yağı içmelerini öneriyorum. Beyin kireçlenmesi durumunda yararı olur mu bilmem ama deneyin. 

Ve olayların neden olduğunu anlatan bir Kayserili ile sizi baş başa bırakıyorum.

Kayseri’de ve diğer kentlerde yıllardan bu yana gerçekleşeceği konusunda uyardığımız bu olayların nedenini anlamazsanız bu ülkenin başını büyük belalara sokarsınız."