'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasının kilit hastanesi Reyap'a 'Bebek Dostu Hastane' sertifikası: Bakan Koca zamanında verilmiş

Yenidoğan Çetesi'nin ortaya çıktığı Reyap Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılında Bebek Dostu Hastane sertifikası aldığı ortaya çıktı. Hastanenin Çorlu'da bulunan şubesinin de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Bebek Dostu’ unvanının da devam etmesinden dolayı teşekkür belgesine layık görüldüğü anlaşıldı.

12punto

Hemen her gün yeni bir skandal ile gündeme gelen 'Yenidoğan Çetesi' üyelerinin yaptıkları konuşmaların ortaya çıkmasıyla, akıl almaz bir cinayet şebekesi olduğu anlaşılmasının ardından gözler bu çetenin başlangıcı olarak işaret edilen Reyap Hastanesine çevrildi.

Hastane yöneticileri arasında yapılan konuşmalarda bebeklerin gözünü kırpmadan öldüren sağlıkçılar oldukları anlaşılırken, hastanenin sosyal medya hesabında Sağlık Bakanlığı tarafından verilmiş 'Bebek Dostu Hastane' sertifikasının durduğu görülüyor.

Halk Tv'de yapılan canlı yayında sertifikanın Fahrettin Koca'nın bakanlık dönemine denk gelen 2019 yılında verilmiş olması da son derece dikkat çekici.

ÇORLU ŞUBESİNE DE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLMİŞ

Bebekleri gözlerini kırpmadan öldüren çetenin soruşturmasında adı geçen Reyap Hastanesi'nin Çorlu şubesinin de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Teşekkür Belgesi'yle ödüllendirildiğine dair haberler yapılmış.

2019 yılı tarihli haberde Çorlu Özel Reyap Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımı servisinin, ‘Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım’ unvanı aldığı belirtilirken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanenin ‘Bebek Dostu’ unvanının da devam etmesinden dolayı teşekkür belgesine layık görüldüğüne işaret ediliyor.