Yenidoğan Çetesi üyelerinin telefon kayıtları ortaya çıktı

Yenidoğan Çetesi üyelerinin hakkında hazırlanan iddianamede, çete üyelerinin yaptığı telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

12punto

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden yasa dışı kazanç sağlamak amacıyla çok sayıda bebeğin ölümüne ve sakat kalmasına neden olan Yenidoğan Çetesi üyeleri hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede, Birinci Hastanesi'nde acil tıp teknisyeni görevlisi olan Hakan Doğukan Taşçı ve 11 ayrı hastanenin hasta takibiyle görevlendirilen hemşire Hasan Basri Gök'ün telefon görüşmeleri yer aldı. 

"3-5 KURUŞ İÇİN HAPSE GİRECEĞİZ"

Gök ve Taşçı arasında geçen konuşmalarda, "Doğukan öldürecekler bizi. Üç-beş kuruş için hapse gireceğiz. Hapse girmeyi bırak öldürürler. Türkmen mafyasına bulaşırız" ifadeleri yer aldı. 

İLAÇ SATIŞINDAN GELECEK PARAYI HESAPLAŞMIŞLAR

İddianamede yer alan kayıtlara göre bir başka telefon görüşmesinde Gök ve Taşçı'nın erken dünyaya gelen bebeklerin solunum güçlüğü tedavisinde kullanılan ilaçların çalınarak satılması üzerine konuştukları görüldü. Taşçı Gök'e, "Hasan bak basit geliyor sana kanka, beni tutuklarlar. Bizim sattığımız fiyata bakma kardeşim sen. 20 tane, 10 tane, 30 tane çıkarttın. Şu an güncel fiyatı 7 bin lira. O ilacın SUT’tan (Sağlık Uygulama Tebliği) sonra 210 bin lira para yapar" ifadelerini kullandı. 

İlaçlardan gelecek parayı ve ilaçların yüzdelik payını da hesaplayan çete üyelerinin "Kutu diyorum bak sana, 10 bin lira yapıyor Doğukan hesapla", "10 bin güzel para kanka. Benim benzin param yok" gibi ifadeler kullandığı tespit edildi.