Yılmaz Tunç açıkladı. Erzincan İliç'teki maden faciasıyla ilgili 6 kişi tutuklandı

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

12punto

Olayla ilgili yürütülen adli soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 1'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 6 kişi tutuklandı, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin X hesabından paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda 9 kişinin toprak altında kalmasına neden olan olayla ilgili olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Sorumlu oldukları değerlendirilen aralarında ilgili şirketin Kanada uyruklu yöneticisinin de bulunduğu şüpheli hakkında #tutuklama kararı, şüpheli hakkında #adlikontrol kararı verilmiştir. 

Jeoloji, İş Sağlığı, Maden, İnşaat, Ziraat, Çevre, Harita ve Kimya alanında uzman 8 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin incelemeleri devam etmekte olup, soruşturma tüm yönleri ile sürdürülmektedir. 

Kayıp işçilerimizi arama-kurtarma çalışmaları ilgili kuruluşlarımızca devam etmektedir. Dileğimiz işçilerimize bir an önce ulaşılmasıdır.'' ifadelerini kullandı.