Zararlı yazılım tespit edildi: Kredi kartıyla internetten alışveriş yapanları bekleyen büyük tehlike!

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarının başında gelen Chrome’da Infostealer adlı zararlı yazılım kullanılarak kullanıcıların kişisel verilerine erişim sağlandığı öne sürüldü. Bu durum, özellikle internetten alışveriş yapanlar için ciddi risk oluşturuyor.

12punto

Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanları, tedirgin edecek bir iddia ortaya atıldı.

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Chrome’da zararlı yazılım kullanılarak kişilerin verilerinin ele geçirildiği iddia edildi.

Milliyet.com.tr'de yer alan habere göre, Infostealer adlı zararlı yazılımın kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini çalmak için özel olarak tasalandığı ve bu zararlı yazılımın kişilerin kredi kartı bilgilerini, şifrelerini ele geçirebileceği bildirildi.

Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir, konuyla ilgili kullanıcılara uyarılarda bulunurken, alınabilecek tedbirleri de sıraladı.

Akdemir, “Bir bilgisayara veya telefona bulaşan stealler isimli zararlı yazılımların ilk amacı o bilgisayar üzerindeki tutulan kayıtlı parolaları alıp, saldırganlara iletmektir" dedi. 

Akdemir, kredi kartı bilgilerinin de ele geçirilebileceği ve kart güvenliği ile ilgili ne yapılması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

"Kredi kartı bilgileriniz ele geçtiği durumda, saldırganlar doğrudan çekime izin veren uygulamalar üzerinden bu paraları farklı kripto varlıklara çevirerek, izini kaybettirme yoluna gidiyor. Eriştikleri bankacılık ekranlarınızda sizler üzerine kredi başvurusunda bulunarak, bankanın sizler için ayırdığı kredi limitlerini de hızlı bir şekilde tüketiyorlar."

KART GÜVENLİĞİ İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI?

"Bunun için en önemli alınması gereken önlemlerden bir tanesi, vatandaşların kesinlikle sanal kredi kartı özelliğini öğrenmesi ve uygulamasıdır. Alışveriş yaparken gerekmediği müddetçe yurt dışı alışverişlere kredi kartlarınızı kapatmalısınız. Sanal kartınıza sadece harcama yapacağınız miktar kadar para aktararak, internet alışverişlerinde kesinlikle sanal kart dışında bir kredi kartı kullanmamalısınız. Düzenli olarak yaptığınız harcama yerlerinde sanal kartınızı tanımlar ve düzenli harcama limiti kadar para ayırırsanız, mağduriyet risklerinizi olabildiğince azaltırsınız. E-ticaret, internet sağlayıcı vb. ödemelerde sanal kartınızı kaydederek, aylık giderleriniz kadar limit açtırabilirsiniz."