Avokado tatlısı nasıl yapılır?
Avokado, sağlıklı bir yaşam için sıklıkla tüketilen bir tropikal meyvedir. Ülkemizde, ağırlıklı olarak Antalya'da yetişen bu meyvenin tatlısı da yapılmaktadır. İşte avokado tatlısının tarifi...
12punto
Sağlıklı bir yaşam dendiğinde akla ilk gelen meyvelerden olan avokadonun tatlısı da yapılmaktadır. Tropikal bir meyve olan avokado, ağırlıklı olarak Antalya'da yetişmektedir.
AVOKADO TATLISININ MALZEMELERİ
- 2 adet olgunlaşmış avokado
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
- Bal
AVOKADO TATLISI NASIL HAZIRLANIR?
- Avokadoların yumuşamaları için 3-4 gün dışarıda bekletin. Elinizle dokunduğunuzda yumuşamışsa tarif için hazır demektir.
- Avokadoları ortadan ikiye ayırın ve içindeki çekirdeği çıkartın. Bir kaşık yardımıyla avokadonun içini sıyırıp bir kaba alın.
- Tereyağı kıvamında olduğunu fark edeceksiniz.
- Cevizleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın.
- Cevizleri avokadoya ilave edin ve karıştırın.
- Bal miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- İyice karıştırdıktan sonra kaselerle servis edilir.