Balkan lezzeti: Çikolata soslu trileçe tarifi

Balkan mutfağına ait olan çikolata soslu trileçe tarifi oldukça pratik. Çikolata soslu trileçe malzemeleri neler, nasıl hazırlanır?

12punto

Trileçe, sütlü tatlılar arasında son yıllarda en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Bu yiyecek; taban keki, sütlü sos ve yoğun krema olmak üzere üç katmandan oluşan bir tatlıdır.

Trileçenin çikolota soslu olanı da son dönemde halk arasında popüler oldu.

ÇİKOLOTA SOSLU TRİLEÇE MALZEMELER

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

ÇİKOLOTA SOSLU TRİLEÇE HAZIRLANIŞI

  • Yumurtalar ve şekeri mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpalım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulayla güzelce karıştıralım.
  • Keki pişireceğimiz borcamı pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  • Kek hamurunu fırın kabına boşaltıp 170 derece önceden ısıttığımız fırında önce 10 dakika ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
  • Çikolata sosu için süt ve çikolata sosunu karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim ve ara ara karıştırmak üzere soğumaya bırakalım.
  • Şerbeti için süte toz şekeri ve sıvı kremayı ekleyelim.
  • Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Pişen kekimizi fırından alalım ve altındaki pişirme kağıdını çıkartalım.
  • Keki tekrar kalıba yerleştirdikten sonra üzerine delikler açalım.
  • Sıcağıyla kekin üzerine hazırladığımız sütlü şerbeti gezdirelim.
  • Soğuk süt ve krem şantiyi mikserle katılaşıncaya kadar çırpalım.
  • Üzerini süslemek için 1-2 yemek kaşığı krem şanti ayıralım. Kalan krem şantinin tamamını soğuyan kekin üzerine dökelim. Her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Tamamen soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine gezdirelim.
  • Ayırdığımız krem şanti ile tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  • Kürdan yardımıyla çizdiğimiz çizgilere dik olacak şekilde yine çizikler atalım.
  • Tatlımızı iyice dinlenmesi için birkaç saat mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim.